Кметът Добри Беливанов се срещна с участници от клуб

...
Кметът Добри Беливанов се срещна с участници от клуб
Коментари Харесай

Ученици питат кмета за качеството на водата в Хасково

Кметът Добри Беливанов се срещна с участници от клуб „ Гражданско обучение “ от ФСГ „ Атанас Буров “. Учениците са от 8 до 11 клас и за втора поредна година имат спомагателни часове по гражданско обучение.  Градоначалникът ги срещна с работата на общинската администрация. Младите хора изразихазадоволството си от почналите реконструкции в кварталите „ Бадема “, „ Орфей “ и региона зад ОУ „ Иван Рилски “ и ул. “Атон “,  където ще има с изключение на нови детски площадки по този начин също спортни площадки с изкуствено покритие и ново зацветяване и озеленяване. 

Един от въпросите на участниците в клуб „ Гражданско обучение “ бе обвързван с неприятното качество на питейната  вода и високата й цена. Добри Беливанов разясни, че цената на водата се дефинира от Държавна комисия по предложение на управлението на ВиК сдружението, което пък е 100 % държавно. Той напомни, че от Министерски съвет са отпуснати близо 2 милиона лв. за справяне с рецесията с водата в Хасково. Вече са подготвени част от новите осем дублиращи кладенци, в ход са публичните поръчки за създаване на водопроводи. Това, съгласно експертите от ВиК ще докара до повишение качеството на водата в града.

След като схванаха, че заседаниията на Общински съвет са обществени, учениците показаха предпочитание да посетят някое от идните.

Кметът Добри Беливанов пожела на младежите триумф в учебно заведение и да сбъдват фантазиите си. Той изрази вяра, че множеството от тях ще останат в родния си град, тъй като Хасково има потребност от млади и образовани хора.

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР