Кметът Димитър Николов предложи на местния парламент да даде зелена

...
Кметът Димитър Николов предложи на местния парламент да даде зелена
Коментари Харесай

Ето кои са първите три заявени инвестиции край „Меден рудник“

Кметът Димитър Николов предложи на локалния парламент да даде зелена светлина на три огромни компании, които желаят да влагат в новата индустриална зона край к-с „ Меден рудник “ – Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас. Община Бургас от две години работи по нейната подготовка. Заедно с напредъка по прокарването на връзки до терените (електричество, вода и др.), към този момент са декларирани публично първите капиталови планове.

На този стадий три търговски сдружения желаят да изградят предприятия и да основат работни места в зоната край „ Меден рудник “, която е с обща повърхност от 600 декара. Това са „ ТИСЕНКРУП МАТИРИАЛС БЪЛГАРИЯ “ ООД, „ СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ “ АД и „ САТУРН-2 “ ООД.

Намерението на „ ТИСЕНКРУП МАТИРИАЛС БЪЛГАРИЯ “, посочено от самия вложител, е разследване от политиката на немския тръст Thyssenkrupp AG и цялостната пробългарски стопански насочена политика на немските вложения. Изборът за разширение активността на сдружението на територията на България и съответно в Бургас е надвил след дълготрайно разискване и задълбочени разбори от страна на немския тръст, както и при конкуриране с сдружения в прилежащи страни от района. Инвеститорът декларира подготвеност, проекти и запас да осъществя един неповторим за българските стандарти план, включващ новаторски логистичен център, отговарящ на най-високите европейски критерии. 

„ Идването на вложител като „ ТИСЕНКРУП “ демонстрира ужасно доста като стабилност от наша страна и приемане на Бургас като действителен индивид, който може да обезпечи условия за бизнес. Когато стъпят в някой район, това е преди всичко сигнал към огромните компании от техния сан, а по-късно и оценка на качеството на локалната власт, в това число на национална и данъчна политика “, сподели Димитър Николов, който прикани общинските съветници да гласоподават докладната за осъществяване на търг за стремежи от „ ТИСЕНКРУП “ имот с неотложно осъществяване – като знак на доброжелателност към вложителя, който да види, че в България процесът по реализация на една инвестиция може да се случва бързо.

Инвестиционното желание на инженеринговата компания „ СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ “ е обвързвано с разширение на активността й и нашарване на производството с нови артикули в гр. Бургас, изразяващо се в асемблиране на най-голям клас разпределителни уредби ниско и приблизително напрежение на „ Simens “ и „ Schneider Electric “ мотор надзор центрове, както и табла за автоматизация.

„ САТУРН -2 “ има подготвеност да разшири производството си на ел. съоръжения, климатизация и заваряване.

 

* Междувременно през днешния ден локалният парламент утвърди предлагането на кмета Димитър Николов за съдействие сред Община Бургас, Община Пловдив и Сдружение с нестопанска цел „ Клъстер Тракия икономическа зона “ в процеса за привличане на вложители. Повече можете да прочетете тук:

 

* А ето до каква степен стигна Община Бургас в процеса за развиване на своите няколко нови индустриални зони:

- Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк към този момент е цялостна с работещи и новостроящи се предприятия – това са парцелите край езерото Вая.

 

- Напредва построяването на връзки за Фаза 2, като първите вложители към този момент обявиха интерес – това е на входа на „ Меден рудник “.

 

- Терените в дребната зона край Българово са продадени и новите предприятия се построяват едно след друго.

 

- Вече работеща, само че с капацитет да се разраства е индустриална зона „ Мадика “. Там Общината започва създаване на довеждаща инфраструктура ().

 

- С построяването на Северния обход на Бургас ще се отключи вероятност за развиване на последваща бизнес зона – тази при Пети километър.

 

 

* На фотографията виждате терените на Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР