Кмет на ямболско село преби с колан 13-годишно момиче с

...
Кмет на ямболско село преби с колан 13-годишно момиче с
Коментари Харесай

Насилие над дете със заболяване: Момиче е бито с колан от кмет на село

Кмет на ямболско село преби с колан 13-годишно момиче с тежко заболяване.

Мъжът се подразнил, тъй като група деца вдигали звук пред заведението му. След случая момичето е признато в болница, а околните желаят правдивост

Привечер група деца играят в центъра на село Иречеково пред заведението на кмета. Той излязъл с колан в ръка и почнал да удря момиче, което е с тежко заболяване, споделя бащата й.

Обвиняемият сподели, че съжалява и изиска по лека мярка за неотклонение

„ Играели си на жуменка, кметът излязъл с обидни думи и я блъснал три пъти с колан. Аз не съм си разрешил 13 години пестник да й ударя “, описа бащата на момичето Димитър Димитров.

Детето има наследствено заболяване, от което преди години си отива майка й. Димитър самичък се грижи за момичето, макар че не й е роден татко. В търсене на спокоен живот се местят на село, само че Цвети се утежнява.

Боят ускорява недоволствата, което е записано и в здравно удостоверение от правосъден доктор. Момичето е признато в пловдивска болница, далакът й е изваден.

„ Аз бях се скрила под масата на самия му магазин, очевидно от това се ядоса. Аз тогава се извиних, че се крих там и станах да си потегли и той стартира да ме удря “, описа Цвети.

Според бащата след побоя кметът се опитал да прикрие случая и заплашил очевидците. Пред bTV отхвърли.

„ А не, не съм го блъснал, това е другата страна, че съм блъснал дете. Значи, в случай че познавате детето този диалог ще е непотребен да се води, това не е дете, а жив урод, знаете ли, не приказвам физически по какъв начин наподобява, а за възпитанието, просто е... “, сподели Николай Генов, кмет на село Иречеково.

Двама роми го атакуват, до момента в който той седи на скамейка в парка

Според юриста на бащата юристът на кмета е предложил пари, с цел да отдръпват околните жалбата си. Бащата е подал цивилен иск.

Побоят е от април, само че околните вземат решение да приказват през днешния ден, тъй като до момента са чакали правдивост.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР