Клюките и злословенето по колеги може да развали обстановката в

...
Клюките и злословенето по колеги може да развали обстановката в
Коментари Харесай

Какво да правите, ако шефът разбере, че говорите зад гърба му?

Клюките и злословенето по сътрудници може да скапе ситуацията в офиса. За удостоверение е задоволително да попитаме Рекс Тилърсън, държавен секретар на Съединени американски щати, който през лятото нарекъл президента Доналд Тръмп " дебил ". Мнението си той изразил по време на среща с членове на Националния съвет по сигурността на Белия дом. И то стигна до медиите - а оттова и до самия Тръмп.

Какво да вършиме, в случай че попаднете в такава обстановка? Със сигурност най-лошият вид е да отричате, счита Джоди Гликман, CEO на компанията Great on the Job. " Ако ви заловен, отричането няма да ви помогне, а опитът да се отбраните също няма да свърши работа ", счита тя. " Истината е в такава обстановка нямате опрощение, тъй като в случай че не сте съгласни или удовлетворени от някого, би трябвало да му го кажете в очите преди да коментирате с който и да е различен ", добавя Гликман.

Единственият ви ход е да признаете, че коментарът ви е истина и че е, меко казано, несъответствуващ. И да се заречете, че ще се въздържате от сходно държание за напред. Важно е и да спазите обещанието си.

Обяснете какво ви е предиздвикало да говорите по този начин - дали е моментна липса на преценка или е поради напрегната обстановка.

И тези препоръки важат без значение от позицията ви във компанията, прибавя тя. " Не е по-малко неприятно да сте началник и да говорите за подчинените си по сходен метод ", заключва Гликман.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР