Ключов приоритет на министерството на икономиката и индустрията е развитието

...
Ключов приоритет на министерството на икономиката и индустрията е развитието
Коментари Харесай

Икономическият министър откри есенния панаир в Пловдив

Ключов приоритет на министерството на стопанската система и промишлеността е развиването на Международен панаир Пловдив, връщането на неговия цялостен потенциал и привличането на интернационалните сътрудници. Това съобщи икономическият министър Богдан Богданов при откриването на 77-о издание  на Пловдивския панаир.

Това ревю е един от главните фактори, които ще подкрепят икономическото развиване на България, сподели министърът и посочи, че страната ни би трябвало да притегля от ден на ден новаторски компании.
-->
Богданов напомни, че  през последната година България е потвърдила, че е страна, която е положително място за вложителите. “По данни на Българска народна банка от началото на годината директните задгранични вложенията са нарастнали с над 90%, а българската стопанска система даже и в тези сложни времена пораства с близо 2 на 100. Все повече нови компании поглеждат на България като на евентуална капиталова дестинация ", съобщи той.

„ Успяхме да задържим бюджетния недостиг под 3%, което е главно условие и приоритет, с цел да може България най-сетне справедливо да стане част от Еврозоната ", акцентира икономическият министър.

По думите му целта на държавното управление е България да стане част от Шенген до края на годината. Според него участието е значимо освен за страната, само че и за районната непоклатимост.

При откриването на 77-я Пловдивски панаир Богданов подчертава на това, че фокусът на тазгодишното издание са високите технологии и нововъведенията. „ Това е явен индикатор, че България е дестинация, в която фирмите могат да работят дейно и да се възползват от едни от най-облекчените и удобни данъчни условия. Ние имаме положителни специалисти, които могат и създават бъдещите нововъведения “, акцентира министърът.

Богдан Богданов посочи два основни български новаторски плана. Единият е за развиване на система от наносателити, които ще дават платформа за развиване на бъдещи нововъведения, ориентирани към предварителни защити от бедствия и повреди, мониторинг от позиция сигурност и защита, на трафик.

Другият е на първата в Европа българска компания, която получи публично утвърждение за самостоятелни карго полети, които ще стартират от тази година от Гърция.



Международен механически панаир 2023, който се организира от през днешния ден до 17 септември в Пловдив, показва над 200 компании от 14 страни, оповестяват уредниците.

Изложението откроява направленията, в които се развива промишлеността и комбинира профилирани експозиции, отдадени на модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, цифровите технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни коли, авиостроителство.

Изложението ще показа куполни и енергоспестяващи къщи. Български компании, обединени в Асоциация за строителство от естествени материали, оферират атрактивни като визия и стойност модели, които вплитат традиция и технологии в здравословна среда. Безопасността на постройките и обектите в изискванията на климатични рецесии е във фокуса на строителния бизнес. Полски водещ производител показва ефикасни системи за мълниезащита на домове, публични здания и храмове. Утвърдена турска компания се показва с интериорни порти и обзавеждане.

Изложението предлага реформаторски подходи към енергийните източници, системите за отопление и изстудяване. Соларни съоръжения и модули за различна сила – от плана до осъществяването, се оферират от турски компании. Ефективни решения за фотоволтаични централи демонстрират и одобрени български компании.



Чешки компании вземат участие с усъвършенствани модели на електрически рейсове, като оферират и богат подбор съоръжение и аварийни елементи. Съвременното планиране на леки коли залага на хибриди, които изцяло се самозареждат, без да имат потребност от контакт. За първи път в Пловдивския панаир се демонстрира модел на камион за шосеен и релсов превоз – най-новото произвеждане на немски жп строителен колос.

Българският представител на китайски водачи в машиностроенето експонира подбрана селекция от богатото им портфолио със строителна, подемна и почистваща техника. Най-мащабната японска компания за едра техника избира 77-я механически панаир за премиера на последния си модел колесен преден товарач. Румънското присъединяване е разпределено в разнообразни сектори – металообработване, строителство и авто бранш. Интересен експонат от северната ни съседка съставлява автомивка от ново потомство.

Новостите в металообработването и прецизното машиностроене показва българска компания с интернационално самопризнание на международните пазари. Институтът по космонавтика и осведомителни технологии на Българска академия на науките още веднъж потвърждава, че страната ни е конкурентоспособна в авиоиндустрията с модели на дронове, снабдени с разширените благоприятни условия на изкуствения разсъдък и предопределени за разнообразни цивилен цели. Иновативна родна компания взе участие с умни пощенски кутии, които осведомят получателя за съществуването и типа на пратката до него посредством другите информационни канали. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР