Ключът към успеха е да вярвате в себе си. Има

...
Ключът към успеха е да вярвате в себе си. Има
Коментари Харесай

8 психологически трика, които могат да работят при всеки

Ключът към триумфа е да вярвате в себе си. Има доста книги и филми по тази тематика, само че действителността постоянно ни демонстрира, че в множеството случаи самочувствието не е всичко, от което се нуждаем (а от време на време и високото самочувствие може да бъде даже опасно). Но да си порядъчен и да можеш да общуваш с хората постоянно е значимо. За страдание доста малко хора имат тези умения.

Убедени сме, че упоритата работа и триумфът постоянно се съпровождат. И с цел да постигнете някои неща по-лесно, използвайте тези психически трикове.

8. Запомнете резултата на скорошността

© Depositphotos

Всеки знае, че последната изречена фраза се запаметява по-добре от диалога като цяло. Всъщност този резултат не работи единствено за диалози. Например имате в действителност значимо изявление за работа, където се състезавате с други хора. Ще имате преимущество, в случай че съумеете да видите първи или последни мениджъра по наемането: има по-голям късмет те да ви запомнят и наемат. Разбира се, ще би трябвало да сте толкоз положителни, колкото и останалите претенденти.

7. Симулирайте

Имитирането на държанието на човек, на който желаете да наподобявате, в действителност е метод да имате едни и същи черти на характера. Той работи по същия метод като плацебо резултата: всъщност се карате да мислите, че имате избрана линия на характера и с времето в действителност ще го извършите. Най-важното е да го вършиме допустимо най-често: в случай че го вършиме единствено един път месечно, това няма да работи.
Между другото, същото работи и за страстите: с цел да се настроите в несъмнено въодушевление, започнете да вършиме някои неща, свързани с това възприятие. Това значи да вземем за пример, че с цел да получите по-добро въодушевление, просто би трябвало да се усмихвате по-често.

6. Демонстрирайте откровено благополучие

© Depositphotos, © Depositphotos

Разбира се, това не значи, че би трябвало да прегръщате хора, които едвам познавате. Но в случай че поздравите хората с усмивка и откровена топлота, рано или късно, те ще почувстват същото към вас. Номерът е, че употребявате позитивни страсти, с цел да накарате другия да почувства, че сте щастливи да ги видите. Другият човек ще стартира с усмивка в отговор на вас и с течение на времето ще стартира в действителност да ви харесва.

5. Обсъдете вторични проблеми

Представете си това: оферирате концепция на бизнес среща и желаете тя да бъде призната. Опитайте се да водите диалога не в посоката на разискване на жизнеспособността на концепцията, а детайлите по нейната реализация. Например желаете да засадите дървета в квартала? Попитайте кои типове дървета са по-предпочитани. Искате ли да построите детска площадка за деца? Обсъдете материалите. По този метод има по-голяма възможност хората да стартират да се отнасят към концепцията по този начин, като че ли тя към този момент е призната и са по-склонни да се съгласят с вас.

4. Не отлагайте нещата, които би трябвало да извършите

© Depositphotos

Отлагането е в действителност рисково нещо, тъй като „ по-късно “ постоянно се трансформира в „ в никакъв случай “. Има в действителност елементарен трик, който оказва помощ за битка с мързела: започнете да вършиме нещо незабавно щом си спомните. Работата е там, че на подсъзнателно равнище постоянно се опитваме да довършим нещата. Накарайте се да извършите нещо и ще благодарите на себе си по-късно: даже и да не го извършите, най-малко ще извършите нещо, което несъмнено е по-добре, в сравнение с да не вършиме нищо.

3. Използвайте вярната мотивация

Според теорията, препоръчана от психолога Фредерик Херцберг, недоволството и удовлетворението от работа зависят от изцяло разнообразни фактори. Комфортната конюнктура и здравната застраховка, несъмнено, вършат чиновниците по-лоялни, само че те не ги стимулират задоволително. Ако желаете да извършите чиновник по-ефективен, не е задоволително просто да повишите заплатата му: забележете триумфа на сътрудниците му, създайте благоприятни условия за професионално израстване и направете самата работа допустимо най-интересна.

2. Използвайте примамки

© Depositphotos

Маркетолозите толкоз доста обичат този трик, само че можете да го употребявате и в действителния живот, с цел да получите това, което желаете. При продажбите минимум печелившата цена става стръв. Например, вие сте изправени пред избор: дребна чаша кафе за Щатски долар 1 и по-голяма за Щатски долар 1,50. Разликата в действителност не е толкоз огромна, тъй че доста хора ще изберат по-малката, тъй като е по-евтина. Но в случай че им се предложи трети вид, този, който е два пъти по-голям от първия, не за Щатски долар 2, а единствено за Щатски долар 1,75, картината става изцяло друга: най-голямата цена ще наподобява най-хубавата. Не забравяйте този трик, когато молите някого за услуга или се пробвате да предложите концепцията си на бизнес среща.

1. Не бързайте с изводите

Бързото заемане на непозната позиция в спор не е най-хубавото решение. Трябва да сте спокойни и рационални. Останете неутрални, до момента в който не чуете причините от двете страни. По този метод ще демонстрирате способността си да анализирате нещата независимо. Хората ще виждат това и ще ви се доверят повече.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР