Клубовете от Премиър лийг ще загубят 540 милиона лири (717.5

...
Клубовете от Премиър лийг ще загубят 540 милиона лири (717.5
Коментари Харесай

Клубовете от Премиър лийг ще загубят 540 милиона лири

Клубовете от Премиър лийг ще изгубят 540 милиона лири (717.5 милиона долара) през сезон 2020/2021, който стартира на 12 септември, заради рецесията с ковид. Това оповестява вестник " Файненшъл таймс ", базирайки се на данните от висшата дивизия на футбола в Англия.

Загубите са свързани най-много с отсъствието на почитатели по стадионите. В сходство с проектите на Висшата лига, почитателите ще имат право да посещават стадионите единствено от октомври, и то при стеснен брой.

Счита се, че 16 милиона лири (21.2 милиона долара) са за нужните ограничения на стадионите, с цел да се предотврати разпространяването на коронавирусна зараза. Мощен удар върху очакванията на клубовете да подобрят финансовото си положение е неочакваното преустановяване от страна на Висшата лига на тригодишната договорка в размер на 525 милиона лири (почти 700 милиона долара) с китайския оператор PPTV за лъчение на мачове на водещите британски клубове в Китай.

Това решение беше взето, откакто през април компанията от Китай не заплати контрактувана сума в съглашението в размер на 160 милиона английски лири (212.6 милиона долара).

През предишния сезон загубите на британската Висша лига възлиза на 850 милиона лири (1,1 милиарда долара). Те са свързани, по-специално, с внезапен спад в приходите от продажби на билети за игрища, както и с нуждата да се изплаща обезщетение на телевизионните оператори в размер на 330 милиона лири (438.5 милиона долара) за тримесечен престой след въвеждането на карантината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР