Клубовете от американската МЛС са измислили много любопитен план, с

...
Клубовете от американската МЛС са измислили много любопитен план, с
Коментари Харесай

Революционно! Всички клубове в МЛС се ангажират със заплатата на Меси, за да рита в Щатите

Клубовете от американската МЛС са измислили доста любопитен проект, с който да доведат суперзвездата Лионел Меси. Основната концепция всеки тим в шампионата да заплаща част от заплатата на аржентинската легенда. Договорът на 35-годишния Меси с Пари Сен Жермен изтича през лятото, макар че има алтернатива за удължаването му с една година, и се чака да има голяма битка за подписа му след края на сезона, в случай че реши да напусне „ Парк де Пренс “.

Но клубовете от МЛС са разискали неповторимата конструкция, която би довела всеки един от най-великите играчи на всички времена в Съединените щати, до момента в който страната се приготвя за семейството на Световното състезание през 2026 година. Според проекта, всичките 29 тима ще се ангажират да финансират % от заплатата на Меси. В момента той печели по повече от над милион евро на седмица, преди да бъде облаган с налози, пишат френските медии.

Предложението беше разисквано на среща на клубните ръководители през месец февруари, а каталунското издание Sport написа, че наличието на Меси в МЛС ще донесе големи търговски изгоди за всеки тим. МЛС неотдавна удостовери невероятната договорка с Apple+ TV на стойност 2,5 милиарда $ за идващото десетилетие и има обособена вътрешна договорка с Fox Sports.

И въпреки всичко, в случай че такова предложение стане действителност, ще зародят доста въпроси. Един, от които, ще бъде за феърплея в шампионата, когато всеки тим, против който се изправя Меси, ще финансира отчасти заплатата му. ФИФА също може да се окаже, че няма съответно решение на сходно съглашение.

Независимо от проекта на МЛС, източници сочат, че Меси избира да остане в Европа. Аржентинецът не приказва по отношение на бъдещето си, само че последният неуспех на ПСЖ в Шампионската лига може да го накара да премисли проектите си. Той има 17 гола и 17 асистенции за френския гранд до момента през сезона.

ПСЖ към този момент предложи нов контракт на Меси, до момента в който Барселона има предпочитание да го върне на „ Камп Ноу “, макар че сега наподобява финансово невероятно. Италианските медии също пишат, че Интер има предпочитание да подпише със международния първенец. Аржентинецът е свързван пък с тима на Интер Маями зад Океана, където един от притежателите е Дейвид Бекъм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР