Клубният отбор на Цветан Соколов Кучине Лубе (Чивитанова) направи малко

...
Клубният отбор на Цветан Соколов Кучине Лубе (Чивитанова) направи малко
Коментари Харесай

Цветан Соколов спечели трета титла на Италия по сензационен начин

Клубният тим на Цветан Соколов " Кучине Лубе " (Чивитанова) направи малко знамение и завоюва шампионската купа във волейболното състезание на Италия. Българският национал беше в основата на триумфа с 3:2 (-22, -21, 12, 21, 10) на посетители против миналогодишния отличник " Сър Сейфти Конад " (Перуджа) в решаващия мач №5 от финала на Суперлигата, като заби върховите 19 т. за популярния поврат.

Над 4000 почитатели в препълнената зала " Бартон " в Перуджа бяха попарени от развоя на мача. Мнозина към този момент бяха почнали да честват втората поредна купа на своите любимци, защото при 2:0 гейма даже волейболистите на Лоренцо Бернарди предвкусваха триумфа. Вместо това възпитаниците на Фердинандо де Джорджи се възползваха оптимално от моментното разпределяне на домакините и стигнаха до крайния триумф, затваряйки шампионската серия с 3-2 победи.

Въпреки че Соколов стана топреализатор за " Лубе ", за най-полезен състезател (MVP) в мача беше определен италианският национал Османи Хуанторена, приключил с 16 т. (2 аса, 2 блока). Третият мотор в отбора на новите първенци - Робертланди Симон, също способства с 16 т. (7 блока). За " Перуджа " кубинската звезда с полски паспорт Вилфредо Леон заби 20 т. (7 аса, 1 блок), а сръбският ас Александър Атанасиевич осъществя 14 т. (4 аса).

" Това е необикновен завършек на шампионата! - възкликна MVP Хуанторена. - Най-прекрасната купа за мен, сега просто не мога да опиша какво усещам. При 2:0 цяла Италия е била уверена, че този мач е завършил. Само че ние се върнахме с доста огромни сърца и постигнахме невъзможното тук, в Перуджа. Поздравявам всички момчета в тима, тъй като след толкоз доста изгубени финали постоянно те преследва оня фантом в главата. Поздравления и за " Сър " за чудесната серия, само че в този момент първенците на Италия сме ние! "

За " Лубе " скудетото е пето в клубната история и второ с присъединяване на Соколов, който подвигна трофея и през 2017 година Общо за българина това е трета купа на Италия, откакто победи един път и като състезател на " Итас Диатек " (Тренто) през 2011 година Във визитката си на клубно равнище 29-годишният дупничанин има златен орден и от шампионата на Турция - с тима на " Халкбанк " (Анкара) през 2016 година

Мачът бе предпоследен за Соколов с екипа на " Кучине Лубе ". От идващия сезон той минава в европейския клубен първенец в последните 4 години - " Динамо " (Казан). Именно против съветския отбор той ще изиграе за последно за отбора от Чивитанова, тъй като двата тима ще се срещнат във финала на Шампионската лига на 18 май.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР