Клубът по борба “Васил и Георги Илиеви“ е един от

...
Клубът по борба “Васил и Георги Илиеви“ е един от
Коментари Харесай

Борците са най-успешните спортисти в Кюстендил

Клубът по битка “Васил и Георги Илиеви “ е един от най-старите клубове в града, с дългогодишна история, устоял през годините на прехода и утвърдил се като един от най-успешните, влиятелни и съществени спортни клубове в Кюстендил .
Създаден още през далечната 1995 година в гр. Кюстендил, по самодейност на Стойчо Иванов, в началото, клубът носи името “Васил Илиев “. По-късно, след гибелта на втория, от двамата братя - Георги, създателите взимат решението да го преименуват на Спортен клуб по битка “Васил и Георги Илиеви “. Така остава името му и до през днешния ден. 20-години по-късно, едни от най-хубавите треньори в България , приготвят състезатели от всички възрастови групи, които показват Кюстендил на голям брой държавни, национални, интернационалните, европейски и международни шампионати.

Състезателите на СКБ “Васил и Георги Илиеви “ са едни от най-успешните спортисти в града. Мирослав Методиев е един от тях. Той е пети на Европейско състезание за мъже и първи на Държавен персонален шампионат. Той получи премията за “ Спортист на годината 2018 “ на град Кюстендил, на публична гала, като в конкуренцията участваха състезатели от всички спортни клубове в града.

“Спортист на годината “ за 2017 година още веднъж бе играч от клуба по битка - Августин Спасов. А заслугата за достиженията на състезателите несъмнено е на сполучливия треньорски екип – Стойчо Иванов – основател на клуба, треньор на децата и момчетата, Валери Райчев – основен треньор на клуба, треньор на юношите и мъжете. Димчо Загоров пък приготвя кадетите, а девойките и дамите се приготвят от Валентина Райчева.

Първия притежател на премията “Спортист на годината “ през 2000г., е един от най-успешните състезатели на клуба по битка. Това е Владислав Методиев - Вацата, който по-късно печели още три пъти купата за №1 на Кюстендил. На церемонията за “Спортист на годината 2018 “, той завоюва Купата за повсеместен принос за развиването на спорта в Кюстендил.
“Владислав Методиев- Вацата е образец за подражателство, като труд, триумфи, отдаденост на спорта, честност към Кюстендил и клуб " Васил и Георги Илиеви ". Започва да тренира битка през 1996 година при Валери Райчев и остава с него и до през днешния ден.

Владислав Методиев е 2 пъти вицесветовен шампион- за юноши и за мъже. Завоювал е 12 златни, 5 сребърни и 8 бронзови медали от Държавните шампионати. 2 пъти е победител в категорията си на интернационалния шампионат Никола Петров и един път печели златния пояс от шампионата. Има безчет медали от разнообразни шампионати в страната и чужбина.
Клубът може да се похвали с голям брой първенци през миналата година. Шампиони на държавния екипен шампионат през 2018г., станаха децата – на възраст 5-ти и 6-ти клас. Момичетата също са първенци на България за 2018г. Те още веднъж са на възраст 6-ти, 7-ми и 8-ми клас.
На шампионата в гр. Самоков за деца, момчета и девойки, първо място извоюва Габриела Георгиева в кат. до 58кг, а 3-то място завоюва Светослава Николова в кат. до 50кг.

В категория " девойки ", медали, през миналата година, взе и Рая Кьосева. През 2018г. Рая завоюва няколко медала, като с изключение на 3-то място на Купа “Самоков “, тя извоюва бронзов орден и на Държавното състезание, което се организира в град Ловеч. Иванка Барутчийска пък завоюва второ място на Държавен шампионат за девойки в категория – 53кг.

В края на месец декември кюстендилският клуб беше хазаин и на обичайния коледен шампионат за възрастовите категории – деца, момчета и девойки. На шампионата взеха присъединяване състезатели от Кюстендил, Дупница, Самоков, Перник, “Славия “, “Златица “ и други Сред гостите на шампионата бяха носителите на наградата Спортист №1 на Кюстендил- Милослав Методиев, Владислав Методиев, Александър Костадинов, Августин Спасов. На шампионата взеха присъединяване 95 борци .
При подготвителните групи, със златни медали от кюстендилския клуб се окичиха Велизар Стоянов- 38 кг и Янислав Фирков- 45 кг. Бронзови медали за Александър Димитров- 28 кг и Борислав Борисов- 35 кг.
Силно показване на състезателите на клуб „ Васил и Георги Илиеви” при момчетата. Първи места за: Васко Борисов- 38 кг; Теодор Петков- 41 кг; Павел Ивов- 52 кг; Валентин Георгиев- 57 кг; Николай Сашков- 62 кг; Денис Мелехов- +85 кг.

Купите за най-техничен и най- ефективен герой отидоха при Валентин Георгиев- 57 кг и Васко Борисов- 38 кг. Връчи ги основният треньор на клуб " Васил и Георги Илиеви " - Валери Райчев.
Състезателката по битка Моника Ангелова, пък е Спортист на годината на Спортното учебно заведение “Васил Левски” в град Кюстендил, а подгласничка и е Рая Кьосева. За треньор на годината бе наградена Валентина Райчева, която е персонален треньор на победителката.

Челната десетка на Спортното учебно заведение допълват: Иванка Барутчийска- борба; Георги Аначков- борба; Павел Ангелов- борба; Ралица Барутчийска – битка и други

Пожелаваме триумф на “Златните състезатели “ на Кюстендил и през 2019г., които повече от двадесет години, карат градът да се гордее със спортните им достижения!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР