Клиниката към Националната кардиологична болница е пред фалит заради липса

...
Клиниката към Националната кардиологична болница е пред фалит заради липса
Коментари Харесай

Родители в защита на детската кардиологична клиника

Клиниката към Националната кардиологична болница е пред банкрут поради липса на пари и личен състав.

Според протестираща в действителност клиниката е на ръба и може да спре работа, а следователно няма кой да се грижи за децата със сърдечни проблеми.

"В тази клиника работят едни прелестни експерти, само че ние ги губим. Не считам, че шефът е отговорен за неприятното състояние. По-скоро има неверно пресмятане на пътеките ", сподели протестиращ родител пред Bulgaria ON AIR.

Жената посочи, че е същински пъкъл да излезеш в чужбина, с цел да търсиш експерт за дребното ти дете, тъй като никой не ти обръща внимание, а също така сумите са непостижими за множеството хора.

От Министерството на здравеопазването са безапелационни, че проблеми с финансирането няма и клиниката няма да бъде затворена. Проблемите били в разпределението на ресурсите в лечебното заведение.

Вчера заместник-здравният министър Жени Начева разяснява, че клиниката е неповторима за страната и Министерство на здравеопазването няма да допусне затварянето ѝ.

По думите ѝ проблемите могат да бъдат решени с преструктуриране на личния състав и ресурсите за прехрана в болничното заведение.

Националната кардиологична болница е единствената в страната, която обезпечава сложна грижа за деца с вродени сърдечни малформации. Годишно там се настаняват 900 деца, оперират се 250, а над 10 000 дребни пациенти са под наблюдаване. Миналата седмица от клиниката предизвестиха, че могат да затворят поради липса на средства и задоволително личен състав.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР