Климатичните промени водят до все по-сериозни сътресения в живота на

...
Климатичните промени водят до все по-сериозни сътресения в живота на
Коментари Харесай

МВФ иска въглеродните емисии да поскъпват постоянно

Климатичните промени водят до все по-сериозни разтърсвания в живота на хората и поминъка им. При стопляне от единствено 1,1 градуса половината от популацията на света ще е изправено пред дефицит на вода най-малко един месец в годината. Зачестяват и естествените бедствия в разнообразни райони по света. Това съобщи ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева, която взе участие във конгрес в Дубай, отдаден на климата.

Според новия отчет на МВФ, икономическите и финансовите последствия от тези климатични въздействия са сериозна опасност за растежа и благоденствието, изключително в района на Близкия изток.

От МВФ дават рекомендации по какъв начин страните да се оправят с тези проблеми. На първо място специалистите във Фонда считат, че би трябвало да се понижат въглеродните излъчвания, по тази причина предлагат непрекъснатото повишение на цената им. На второ място считат, че би трябвало да се влага в ограничения за ръководство на риска. За образец беше дадена страна като Египет, която влага в съвременни техники за напояване, в обучение и в опазване на здравето.

В ОАЕ пък се концентрират върху чистата сила, устойчивото строителство и опазването на водите. От МВФ поучават също страните да засилят политиките за акомодация, като се влага да вземем за пример в устойчива инфраструктура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР