Климатичните промени са причина за неочаквани археологични открития из цялото

...
Климатичните промени са причина за неочаквани археологични открития из цялото
Коментари Харесай

Сушата извади на бял свят чудеса на света, потънали под вода

Климатичните промени са причина за непредвидени археологични открития из цялото земно кълбо.

По-високите температури и рисковата суша тук-там извадиха на бял свят вълнуващи руини, градове и църкви.

Според изследване на Организация на обединените нации от 2000 година насам сушите са се нараснали с 29%. Липсата на превалявания се усеща изключително мощно тук-там, като Мексико, Ирак, Испания и Съединени американски щати.

В Мексико, да вземем за пример, в зона, намираща се в централния щат Гуаханато, след изпускане на язовир поради наводняване, беше открит храм от XVIII в. Става дума за Virgen de los Dolores, която в този момент е привлекателен център за туристи от разнообразни елементи на света, написа elconfidencial.com.
View this post on Instagram
A post shared by CNN (@cnn)

Наскоро след рискова суша, траяла няколко години, група от археолози откри в Ирак град на към 3400 години. Нивото на река Тибър спадна толкоз, че откривателите не можеха да повярват на очите си. Пред тях се разкри прелестен град в руини.

По подобен метод в Съединени американски щати бяха открити реликви от Златната тресчица в Калифорния. Преди да бъде издигнат язовир Фолсън, повече от век регионът е бил употребен за рандеман на злато и насърчаване на селско стопанство.
View this post on Instagram
A post shared by AINHOA TEJERINA (@ainhoateje)

Последиците от сушите разкриха и град-призрак на Иберийския полуостров. Град Асередо е ситуиран в северозападната част на Галисия. Той беше наводнен през 1992 година заради построяването на контейнер. Тридесет години по-късно резервоарът е с 15% от потенциала си и още веднъж открива руините на тази столетна община.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР