Климатичните промени и как да се справим с тях ще

...
Климатичните промени и как да се справим с тях ще
Коментари Харесай

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

Климатичните промени и по какъв начин да се оправим с тях ще са тематика на полемика, която Българска телеграфна агенция провежда на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето стартира самодейността на Българска телеграфна агенция „ Български гласове за Европа “, която Агенцията извършва с поддръжката на Европейския парламент като част от по-голямата европейска полемика Конференция за бъдещето на Европа.

Очаква се конференцията „ Български гласове за Европа: Климатични промени “ да открият евродепутатът Ева Майдел, регионалният шеф на Бургас Стойко Танков, кметът на Бургас Димитър Николов и генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев.

За присъединяване са поканени хора с експертно мнение и виновни позиции по тази сензитивна за цялото общество тематика. Сред тях са министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, Георги Стефанов – шеф на политическия кабинет на екоминистъра, Ивелина Василева – специалист и някогашен министър на околната среда и водите, Весна Балтина – заместник-кмет „ Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата “ в Община Бургас, проф. Севдалина Турманова – ръководител на „Регионален научен център на БАН“ в Бургас, проф. Александър Димитров – началник Катедра „ Екология и запазване на околната среда “ в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас, Стоилко Апостолов – шеф на Фондация за биологично земеделие „ Биоселена “, Стефан Асенов – изпълнителен шеф на Българската асоциация на притежателите на аграрни земи, Апостол Дянков – началник стратегия „Климат и сила “ към интернационалната природозащитна организация WWF България, Радостина Ценова и Спас Узунов от Българската фондация Биоразнообразие, Павлин Димитров – шеф на остров „ Света „ Анастасия “ в Бургас, Веселина Николова – притежател на заведение Butlers Coffee&Kitchen в Бургас, притежател на екологичния документ „ Син етикет “.

Климатичните промени към този момент не съставляват далечно предизвикателство, а настояща тематика, която допуска незабавно предприемане на ограничения за превъзмогване на предстоящите отрицателни последствия. Борбата с климатичните промени са сложени измежду главните цели на европейско равнище. Нужни са тактика и всекидневни дейности – както на европейско и национално равнище, по този начин и в всекидневието на всеки от нас. Адаптирането към изменението на климата изисква дейни старания от цялото общество – обществен бранш, частен бранш, научна общественост, организации с нестопанска цел, жителите. Европейският зелен пакт, кръговата стопанска система, поддръжката на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения, свързани с климата и климатичните промени ще са тематики на форума, проведен от Българска телеграфна агенция.

Други акценти в полемиката ще бъдат:

Екологичните политики на Община Бургас и какви ограничения се ползват за адаптиране към климатичните промени;

Прякото влияние на климатичните промени върху езерата, блатата, влажните зони и обичайният рандеман на сол в региона на Бургас и Поморие;

Влиянието на климатичните промени върху биологичното разнообразие;

Прогнози за бъдещите вреди в горските екосистеми от въздействието на климатичните промени; смисъла и изменението на климата и неговото влияние върху флората и фауната на Странджа. Конкретни хрумвания по какъв начин могат да се лимитират отрицателните последствия от промените в климат;

Как пандемията се отрази на климатичните промени и възобновяване на екосистемите: отрицателни и/ли позитивни тенденции;

Ускорената ерозия на крайбрежията, породена от климатичните промени и по какъв начин да бъдат преодоляна;

Как климатичните промени се отразяват на развиването на туризма и морския бизнес.

Участниците ще имат опция да изложат своите хрумвания и визии за битка с климатичните провокации, за положителните образци и нужните решения за това, както и за европейските политики, които да доведат до по-добри условия за всички.

Можете да следите полемиката онлайн във Facebook:
https://fb.me/e/1wm5aC5Qd
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР