Климатичната активистка Грета Тунберг беше сред задържаните на днешния протест

...
Климатичната активистка Грета Тунберг беше сред задържаните на днешния протест
Коментари Харесай

Полицията в Германия потвърди за ареста на Грета Тумберг

Климатичната активистка Грета Тунберг беше измежду арестуваните на днешния митинг против разрушаването на немското село Люцерат, съобщи полицията, представена от Ройтерс.

Тунберг беше арестувана до момента в който протестираше при откритата въглищна мина Гарцвайлер 2, на към 9 километра от Люцерат, добавя Българска телеграфна агенция.

Тя седеше сама в огромен полицейски рейс, откакто беше арестувана, описа свидетел за Ройтерс.

По-рано през днешния ден Politico заяви, че Тунберг е била физически отстранена от полицията, откакто е отказала да напусне региона в неделя.

В събота шведската активистка се причисли към митинга в Германия, като съобщи на огромен протест в полетата край Лютцерат, че компромисното съглашение на немското държавно управление със притежателя на въглищната мина е " срамно ". Тунберг съобщи също по този начин, че Германия " се е опозорила ", като е отстранила протестиращите против изменението на климата от обекта, оповестява Ройтерс.

Вестник " Таймс ", който прави репортаж от мястото на събитието, пресмята, че на обръщението на Тунберг са участвали 35 000 протестиращи. Le Monde прибавя, че протестиращите против климата са обвинили полицията в " чисто принуждение ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР