Клиентите на Първа инвестиционна банка са първите, които могат да

...
Клиентите на Първа инвестиционна банка са първите, които могат да
Коментари Харесай

Fibank пусна първата платформа за open banking в България

Клиентите на Първа капиталова банка са първите, които могат да се възползват от преимуществата на open banking („ отвореното банкиране “), създадено на основата на опциите, предоставени от директивата PSD2 на Европейски Съюз, която влезе в действие през септември 2019 година Потребителите към този момент имат опция да прибавят сметките си от друга банка към мобилното приложение My Fibank.

През My Fibank за Android OS, а след това и iOS, и интернет банкирането, клиентите на Fibank могат да правят следните интервенции със сметките си в друга банка:
Добавяне на сметка от друга банка;Проверка на наличност;Нареждане на преводи;Справки за придвижванията по сметките си в други банки.
Сметки от други банки могат да бъдат добавяни единствено когато тези банки са механически подготвени и дават отговор на всички регулаторни стандарти и условия. Към момента новата функционалност дава опция за прибавяне на сметки от една банка, оперираща на българския пазар, а след това обсегът на услугата ще бъде уголемен. Новите функционалности са налични за клиентите физически лица.

Посредством надграждането на My Fibank, клиентите могат да банкират комфортно и несъмнено със сметките си в разнообразни банки, единствено с потреблението на едно приложение. My Fibank се характеризира с елементарен и подсъзнателен интерфейс и голям брой потребни функционалности.

При създаването на решението за open banking, Fibank дава отговор изцяло на всички регулаторни условия и етични стандарти. Първа капиталова банка затвърждава своето име като синоним на надеждност, качествено обслужване и внедряване на новаторски високотехнологични решения за своите клиенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР