Клиентите на „Фючър енерджи“ ще могат до края на април

...
Клиентите на „Фючър енерджи“ ще могат до края на април
Коментари Харесай

Клиентите на „Фючър енерджи“ ще могат да избират нов доставчик до края на април 2018 г.


Клиентите на „ Фючър енерджи “ ще могат до края на април да избират нов снабдител на електрическа енергия, или да останат на служебно избрания краен доставчик. Според решение на КЕВР служебно, от 1 януари те ще преминат към подобаващ краен доставчик. Това изясни пред публицисти ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов. Поправката е краткотрайна, в границите на признато в понеделник изменение в Правилата за търговия с електрическа сила, само че регулаторът ще търси и стабилно решение, добави ръководителят на енергийния регулатор. Той призна, че този случай е имал надлежно отражение върху КЕВР.

„ Фючър енерджи в действителност има отражение върху КЕВР. Вчера КЕВР одобри изменение в Правилата за търговия и с експлицитна наредба, преходна ние се произнесохме за отбрана на потребителите на „ Фючър енерджи “, като декларирам, че в случай че в границите на този месец, до края на месеца те не са си сменили своя снабдител, с цел да не останат на снабдител от последна инстанция, служебно от 1 януари те минават към крайния доставчик, т.е., на цените, които са на на контролиран пазар. Това се прави само и напълно в отбрана на потребителите на „ Фючър енерджи “., сподели Иван Иванов.

Той посочи още, че „ това ще важи в границите на 4 месеца до края на април. Това е точно този интервал, в който надяваме се, че няма да настъпят сходни извеждания от пазара на други търговци, само че при всички положения е краткотрайна мярка. Заедно с това през 2018 година първите месеци КЕВР ще търси стабилно решение, което ще бъде заложено в главното тяло на разпоредбите за търговия с електрическа сила “, изясни още ръководителя на енергийния регулатор. В допълнение той сподели, че „ това ще важи за всички консуматори на контролирания пазар “, като „ категорично е декларирано, че това важи за битови и небитови консуматори на ниско напрежение “.

Председателят на КЕВР отхвърли да разяснява на този стадий мнението на Асоциацията свободен енергиен пазар, в което се „ показва противоречие и терзание от предвижданите промени, ориентирани към извеждане на покупко-продажбите с електрическа сила от производители с конфигурирана мощ над 5 МВ за реализиране единствено на проведен пазар на електрическа енергия”.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР