Клиенти на фалиралия кипърски застраховател Олимпик организираха протест. Полиците на

...
Клиенти на фалиралия кипърски застраховател Олимпик организираха протест. Полиците на
Коментари Харесай

Клиенти на фалиралия застраховател "Олимпик” излизат на протест

Клиенти на банкрутиралия кипърски осигурител " Олимпик " проведоха митинг. Полиците на компанията стават невалидни през днешния ден в среднощ. Засегнати са 200 000 българи, основно автомобилисти със застраховки " Гражданска отговорност ".

Протестиращите се заканиха да се съберат пред постройката на Народното събрание в среднощ. Хора от Перник се проведоха преди към час и се насочиха към постройката на Народното събрание, където към този момент има Жандармерия и съществено полицейско наличие.

Недоволните клиенти са безапелационни, че са си платили това, което би трябвало да бъде платено, и упорстват полиците им да продължат да работят, а не да си купуват нова „ Гражданска отговорност”. Заканиха се да дойдат пред Народното събрание в София и в 00:01 ч., когато към този момент стикерите са невалидни да оставят колите си.

След едноседмично безмълвие от Комисията за финансов контрол оповестиха, че засегнатите ще би трябвало да потърсят парите си от компанията, откакто съдът в Кипър стартира разпродажба. От КФН признаха за проблем с контрола на застрахователите, които работят като клонове у нас.

" У нас работи и Обезпечителен фонд, той е към Гаранционния фонд – с цел да бъдат обезщетени клиенти на застрахователи, които са изпаднали в неплатежоспособност. Този фонд покрива отговорността на застрахователите, които имат лиценз в България”, сподели Ралица Агайн, заместник-председател на КФН.

Междувременно от Гаранционния фонд оповестиха, че към този момент над 66 000 автомобила са с втора лавица към друга компания. Голяма част от водачите обаче отхвърлят да си създадат нова Гражданска отговорност. Те приготвят митинг пред Народното събрание в среднощ, когато публично ще останат без наложителната застраховка.

В първите дни след 17 август КАТ няма да глоби притежателите на невалидни полици, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Все още не е ясно какъв брой ще продължи гратисният интервал, само че водачите би трябвало да са наясно, че в случай че провокират злополука при невалидна „ Гражданска отговорност”, сами ще би трябвало да платят вредите, предизвестяват от полицията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР