Класиралите се на подиума състезатели на предстоящите Олимпийски игри в

...
Класиралите се на подиума състезатели на предстоящите Олимпийски игри в
Коментари Харесай

Олимпийските медали за Париж 2024 са украсени с метални парчета от Айфеловата кула

Класиралите се на подиума състезатели на идните Олимпийски игри в Париж ще занесат в родината си парченце от Айфеловата кула, оповестиха уредниците по време на показване дизайна на медалите за най-голямото спортно събитие. Отличията са украсени с шестоъгълник, изкован от метал от признака на френската столица.
Прочетете още
" Идеята беше Игрите да се свържат със знаците на Франция ", сподели Тиери Ребул, креативен шеф на Париж 2024.

" Абсолютният знак на Париж и Франция е Айфеловата кула. Това е опцията за спортистите да вземат парченце от Париж със себе си ", добави той

Проектирани от бижутера Шоме, 18-грамовите шестоъгълни части, представляващи формата на Франция, са направени от желязо от осъществени в предишното поправки на Кулата, съхранявани от години в склад, чието местонахождение е скрито. Те са в центъра на златните, сребърните и бронзовите медали, обградени с жлебове, наподобяващи светлинни лъчи, избухващи на открито - нарисувани от дизайн на тиара в архивите на Шоме. На гърба на оценките е изобразена гръцката богиня на успеха Нике, която е на напред във времето, с Акропола от едната страна и с Айфеловата кула от другата.

Медалите за Параолимпийските игри са с аспект към Айфеловата кула изпод и са подпечатани с Париж 2024 на брайлова писменост - респект към французина Луи Брайл, който я е основал.

5084-е оценки са направени от френския монетен двор.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР