Класика от немската кухня. Страхотен и вкусен, този крем е

...
Класика от немската кухня. Страхотен и вкусен, този крем е
Коментари Харесай

Класически баварски крем

Класика от немската кухня. Страхотен и апетитен, този крем е наслада за очите ни!

Необходими Продукти

● яйца - 5 бр.
● захар - 220 г
● прясно мляко - 600 мл
● брашно - 3 с.л.
● желатин - 1 пакет
● ванилия - 2
● сметана - 250 мл течна, над 30%

Начин на подготвяне

Яйцата се оставят от предния ден да се темперират до стайна температура. Желатинът се накисва за десетина минути, след това се разтапя на водна баня.

500 мл от млякото се загрява на водна баня. Жълтъците се разрушават със захарта до побеляване. Брашното се размива на кашичка със 100 мл мляко и се влива при разрушените жълтъци. Тази примес се излива с безредие с загрятото мляко.

След като се дръпне от огъня и постои 5 минути, се прибавя разтопеният желатин.

Белтъците се разрушават на сняг. За разлика от сметаната, белтъците би трябвало да със стайна температура и да се разрушават в идеално чист и изсъхнал съд, в тях да не е попаднал жълтък или някаква лой.

Първо към поизстиналото, само че още горещо мляко последователно и с разтрошаване с телта се прибавят разрушените белтъци. След това се разрушава сметаната. Трябва да е доста студена, само че не замръзнала, съдът, в който се разрушава, и даже телта също би трябвало да са с температура на ледник. Така ще стане бързо пухкава. В противоположен случай има риск да се пресече и маслото да изплува от горната страна.

Разбитата сметана и ванилията се прибавят последователно към изстиналия, само че към момента не втвърдил се от желатина крем.

Този млечен крем може да се употребява за: торти, еклери, като десерт в купички, гарниран с орехи и сладко.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР