Класическа корупционна схема за десетки милиони левове край Куртово Конаре

...
Класическа корупционна схема за десетки милиони левове край Куртово Конаре
Коментари Харесай

Зелените: Корупция за десетки милиони тормози жителите на Куртово Конаре

Класическа корупционна скица за десетки милиони левове край Куртово Конаре ощетява здравето на жителите в региона. Става дума за кариерата за рандеман на инертни материали край пловдивското село, където се завъртат голям брой частни ползи със подозрения за сериозен политически чадър. За това сигнализираха представители на обединяването " Демократична България " по време на брифинг с публицисти, съобщи кореспондент на .
" Инeртните материали, добити от кариерата, се продават на Топлоелектрическа централа " Марица Изток " 2 в пъти над разрешеното количество ", описа Борислав Сандов , съпредседател на Политическа партия " Зелените ". Ние планираме да сезираме прокуратурата за осъществяването на тази кражба и да бъде потърсена отговорност на Министерството на енергетиката, разясни още Сандов, който е безапелационен, че локалните страдат, а българският поданик е ощетен от хора, забъркани в някогашните силови структури.

Цялото закононарушение може да бъде потвърдено с документи, които са обществени, уточни Васил Къдринов от инициативния комитет в Куртово Конаре, който описа по какъв начин е построена схемата.
Става ясно, че са подписани два контракта с Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2 - единият с компания " Персенк инвест " ООД, която има концесия за рандеман на инертни материали, а другият с " Инвестор " ЕООД, компания, която няма концесия. Договорите са за по 25 млн. лв.. Всеки един от контрактите пък е за 1 млн. и 200 000 тона варовик.
Топлоелектрическа централа " Марица изток " 2 е разгласила договорите на уеб страницата си, а те са качени и на формалния уебсайт на Европейски Съюз за възлагане на публични поръчки, като настрана ТЕЦ-а разгласява и доклади на Министерството на енергетиката за съответните разплащания.

По думите на Васил Къдринов излиза, че компанията " Инвестор ", чийто притежател е Георги Георгиев, е доставила инертни материали на държавното сдружение, за които е платено общо над 3 млн. и 600 000 лв.. " На нея е платено за нещо, което не е нейно, което не ѝ е обещано като концесия, нито заплаща някакви концесионни такси за този рандеман, и го продава. Краде го и го продава на Топлоелектрическа централа 2 ", акцентира представителят на инициативния комитет от Куртово Конаре.
Той изясни, че другата компания " Персенк инвест ", която е на сина на Георги Георгиев, Иван, има концесия, доставила е сходни количества на държавното сдружение, само че на никое място не е отчела добива на компанията " Инвестор ". Къдринов акцентира, че тези условия са изпратени в петиция до Европейската комисия и ще се внесе сигнал до основната прокуратура за закононарушение в изключително огромни размери . От инициативния комитет са безапелационни, че схемата се покровителства от най-високо равнище в Министерството на енергетиката.

За шеста година сме очевидци на безразличието на всички институции, към които сме се допитали. Нашата непримиримост и следствия доближиха до документи, които обясняват случая от " А " до " Б ", разяснява и ръководителят на инициативния комитет Стоян Кънев . По думите му се краде и се затрива едно село, с цел да се облагодетелстват избрани лица. Той разкри, че е обект на репресии и закани с анонимни позвънявания през нощта .
Сподели с твоите другари
Кънев описа, че преди последните парламентарни избори от " Патриотичния фронт " са били непрекъснато до тях с поддръжка, само че в този момент " по 300 камиона минават през селото, звук и прахуляк се подвига, подават се непрекъснати сигнали, само че резултат няма ". Става ясно, че представители на инициативния комитет са ходили и на среща при министъра на околната среда и водите Нено Димов, на който са посочили документи, които уличават корупционната скица. До този миг от ековедомството обаче не са откликнали на апелите им.
Атанас Атанасов от " Демократична България " в умозаключение съобщи, че обединяването ще застане зад инициативния комитет с политическа поддръжка, защото съгласно него става въпрос за " кървяща корупционна язва " , която тормози локалните хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР