Клането, извършено от руските войници, при придвижването им към Киев

...
Клането, извършено от руските войници, при придвижването им към Киев
Коментари Харесай

АР: Клането, извършено от руските войници, при придвижването им към Киев не е било случайно, а стратегическа жестокост

Клането, осъществено от съветските бойци, при напредването им към Киев не е било инцидентно, а " стратегическа свирепост, в регионите под съветски надзор ", открива следствие на Associated Press и програмата Frontline на телевизия PBS.

По тяхна информация там са се намирали високопоставени съветски военни, в това число един военачалник, упрекнат във военни закононарушения в Сирия.

Според данни на лондонския Кралски институт за стратегически проучвания, войските, придвижващи се от Беларус към Киев, са получила заповед да блокират и унищожават " националистическата опозиция ".

Войниците са разполагали със описи, формирани от съветското разузнаване за провеждането на чистки измежду популацията за " неутрализация на лица, които биха могли да съставляват опасност ".

Отговорник е бил военачалник Александър Чайко, станал знаменит със своята свирепост при командването на съветските сили в Сирия.

Очевидци и оживели в Буча, Озеро, Бинци и Здвижевка, които са се намирали под контрола на войските, командвани от Чайко, са съобщили пред Associated Press, че съветските бойци са измъчвали и убивали хора и при най-малкото съмнение, че те са помагали на украинската войска.

В прихванати телефонни диалози, с които разполага Associated Press, бойците разказвали на околните си, че са получили заповеди да ползват " безсърдечен метод " към хипотетични информатори на ВСУ.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР