Клаебо и Скистад не дадоха шанс на конкуренцията край езерото

...
Клаебо и Скистад не дадоха шанс на конкуренцията край езерото
Коментари Харесай

Норвежците доминираха в ски бягането в култовия канадски център Кенмор

Клаебо и Скистад не дадоха късмет на конкуренцията край езерото Куари
Норвежците Йоханес Клаебо и Кристине Скистад преобладаваха и завоюваха спринтовете в свободен жанр от Световната купа по ски тичане в Кенмор (Канада). В паметния курорт край езерото Куари, който е една от най-живописните местоположения на сезона в зимните спортове, норвежците нямаха амнистия и при мъжете, и при дамите.

Клаебо победи с време 2:44.40 минути. Втори остана различен норвежец Ерик Валнес с 2:44.83 минути (0.43 секунди от победителя), а трети е Едвин Ангер (Швеция) с 2:45.03 минути (0.63 секунди).

Шестицата допълниха Евен Нортхуг (Норвегия), Елиа Барп (Италия) и швейцарецът Яник Рибли.

В класирането за Световната купа при мъжете отпред са трима норвежци. Води Харалд Амундсен със 1774 точки. Той отпадна на четвъртфиналите в спринта в Кенмор. Втори е Валнес с 1446, а Клаебо е трети все още с 1303 точки.

При дамите победителката в спринта Кристине Скискад финишира за 3:03.88 минути. Тя изпревари две шведки - Мая Далквист с 3:04.45 минути (изоставане от 0.57 секунди) и Лин Сван с 3:05.28 минути (1.40 секунди).

Останалите в топ 6 бяха Йохана Хагстрьом (Швеция), Джеси Дигинс (САЩ) и Тирил Уднес Венг (Норвегия).

Американката Джеси Дигинс остава водач в генералното класиране за Светвната купа при дамите с 1986 точки, следвана от шведките Сван с 1663 и Фрида Карлсон с 1517 точки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР