Китайското външно министерство заяви, че няма да допусне дискусия за

...
Китайското външно министерство заяви, че няма да допусне дискусия за
Коментари Харесай

Китай не иска да говори за Хонконг със САЩ на следващата среща на Г-20

Китайското външно министерство съобщи, че няма да допусне полемика за Хонконг на срещата на Г-20 тази седмица, съобщи БГНЕС.
Американският президент Доналд Тръмп възнамерява да повдигне въпроса за всеобщите митинги в Хонконг по време на срещата си с президента Си Дзинпин.
Полуавтономният град беше разтресен от големи демонстрации този месец откакто мнозина желаеха отдръпването на законопроект, който би разрешил изгонването на жители на китайския континент.
Тръмп оцени актуалната вълна от митинги в Хонконг като най-тежките политически безредици след предаването на града от Англия на Китай през 1997 година. Американският президент съобщи, че схваща повода за митингите и се надява, че стачкуващите " ще се схванат с Китай ".
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео сподели, че Тръмп ще разиска митингите в Хонконг със Си на срещата на върха на Г-20, която ще се организира в японския град Осака в петък и събота (28 и 29 юни).
" Мога да ви кажа сигурно, че Г-20 няма да разисква въпроса за Хонконг и няма да позволим на Г-20 да обсъджда въпроса за Хонконг ", съобщи китайският заместник-външен министър. " Делата на Хонконг са чисто вътрешна работи на Китай и нито една непозната страна няма право да се меси ", сподели той, припомняйки, че градът е специфичен административен регион на Китай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР