Китайското ръководство е постигнало съгласие за размера на бюджетния дефицит

...
Китайското ръководство е постигнало съгласие за размера на бюджетния дефицит
Коментари Харесай

Колко е бюджетният дефицит на Китай

Китайското управление е постигнало единодушие за размера на бюджетния недостиг на страната за 2024 година, заяви Reuters, базирайки се на три неназовани осведомени източника. Отбелязва се, че бюджетният недостиг за идната година е плануван на равнище 3% от брутния вътрешен артикул (БВП).

А за тази година бюджетният дефицитът на страната доближи 3,8% от Брутният вътрешен продукт . Уточняваме, че за страните от Европейски Съюз, условието е бюджетният недостиг да не надвишава 3% от Брутният вътрешен продукт на съответната страна, само че това не постоянно се извършва, изключително от по-големите страни.

По оценки на Муждународния валутен фонд (МВФ),номиналният Брутният вътрешен продукт на Китайза 2023 г.ще бъде към 17,7 трилиона $.
 Обявиха какъв брой пъти е повишен финансовият бранш на Китай за 20 години
Обявиха какъв брой пъти е повишен финансовият бранш на Китай за 20 години

Предприети са и ограничения по отношение на задграничния капитал

Според специалисти, интервюирани от Reuters, лекото стесняване на бюджетния недостиг на Китай през идната година значи, че управляващите желаят да поддържат " фискална дисциплинираност " и не възнамеряват да употребяват обилни ограничения за количествено облекчение и издаване на огромни вътрешни и външни заеми за понижаване на недостига.

Два източника на организацията означават, че са планувани няколко излъчвания държавни облигации за покриване на непланирани разноски. Една от излъчванията евентуално ще бъде за сумата от към 1 трилион юана (146 милиарда долара).

" Бюджетният недостиг на Китай за 2024 година ще бъде 3%, а недостигащото финансиране на разноските ще бъде обезпечено посредством специфични излъчвания на държавни облигации ", споделя източникът на Reuters.
 Саудитска Арабия зае $11 милиарда и от Китай за покриване на бюджетния си недостиг
Водеща петролна страна зае $11 милиарда и от Китай за покриване на бюджетния си недостиг

Заемът е при относително висока лихва
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР