Китайското правителство заяви днес, че е ваксинирало изцяло срещу COVID-19

...
Китайското правителство заяви днес, че е ваксинирало изцяло срещу COVID-19
Коментари Харесай

Китай е ваксинирал изцяло срещу COVID-19 над един милиард свои жители

Китайското държавно управление съобщи през днешния ден, че е ваксинирало напълно против COVID-19 повече от един милиард поданици на страната - т. е. над 70 % от нейното население, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Най-многолюдната страна в света (1,4 милиарда жители), където новият ковид, който предизвиква това инфекциозно заболяване, се появи в края на 2019 година, е инжектирала към 15 септември общо 2,16 милиарда дози ваксина, заяви пред публицисти представителят на китайското министерство на опазването на здравето Ми Фън.

Първата страна, наранена от пандемията, бе и първата, излязла от нея - напролет на 2020 година, откакто употребява радикални ограничения, по-специално тестване на цялото население и съвсем цялостно затваряне на границите. На места в Китай коронавирусът към момента се завръща понякога - да вземем за пример, през последните дни в източната провинция Фуцзян, където се откриват по петдесетина случаи на ден. Официално броят на умрелите от коронавирус в страната отдавна е 4636.

От края на предходната година Китай имунизира хората в страната основно с два препарата, поставяни в две дози - на китайските компании Синовак (Sinovac) и Синофарм (Sinopharm). До момента китайското държавно управление не е разрешило в страната да се употребяват задгранични ваксини.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР