Китайското правителство обяви победа над вируса в Ухан и предприе

...
Китайското правителство обяви победа над вируса в Ухан и предприе
Коментари Харесай

Отмина ли наистина опасността в Ухан

Китайското държавно управление разгласи победа над вируса в Ухан и предприе дейности за връщане към нормалността. Но мнозина се съмняват и подозират Пекин, че е угрижен повече за стопанската система, в сравнение с за здравето на хората, написа " Дойче веле ".

Миналата седмица китайското държавно управление разгласи завършек на строгите ограничавания за напредване в Ухан. Градският превоз работи още веднъж, само че след наложената над двумесечна възбрана за излизане завръщането към нормалността се оказва не доста елементарно за жителите на града. А и не всички са уверени, че опасността е отминала. " Преди излизах на драго сърце в края на седмицата с другари на кино или другаде. Но до момента в който епидемията не е завършила сигурно, избирам да си остана у дома ", споделя пред Дъждовни води Бен, гражданин на Ухан.

Това не е същинското му име. Той и неговият съгражданин Ерик, чието име също е променено, са със смесени усеща по отношение на подхванатите от управляващите ограничения. " Блокадите и възбраните за напредване бяха нужни за обуздаването на епидемията. Но държавното управление не сътвори механизъм, с който да отвърне на потребностите на хората в тази рискова обстановка. Те трябваше сами да потърсят помощ. "

Ерик си спомня добре по какъв начин членове на едно и също семейство са били разделяни съгласно признаците и възрастта им, до момента в който били лекувани. В тази връзка той споделя, че при започване на рецесията държавното управление изцяло е пренебрегнало правата на жителите на Ухан. От друга страна държавното управление е работило поредно - доброволци и държавни чиновници били мобилизирани, с цел да управляват семействата по телефона или да ревизират дали се съблюдава възбраната за излизане. В същото време те поели снабдяването на блокираните в домовете си хора с медикаменти и артикули от първа нужда. " Тези локални помощници ни помогнаха уверено да се оправим с рецесията ", добавя Ерик, който е инженер по специалност и глава на семейство.

Пирова победа над вируса?

Ръководството в Пекин се хвали, че е удържало " победа " над епидемията. Но на жителите на Ухан не им е до празнуване. " Сега би трябвало да се обмислят грешките, направени от държавното управление в последните два месеца и половина, да се изследват аргументите за епидемията и да бъде основан по-добър механизъм за предварителна защита ", счита Бен.

В последните дни по публични данни няма нито един случай на нова болест в провинция Хубей, където се намира Ухан. Но локалните поданици се питат дали това дава отговор на действителността. Ерик споделя, че множеството хора в Ухан, в това число поддръжниците на държавното управление, не имат вяра на формалните данни. Той и доста от неговите познати са уверени, че нови случаи не се афишират единствено с цел да не се възпира стопанската система. Все още имало известия за нови случаи в Ухан, в това число за пациенти с позитивни проби, които обаче към този момент са пуснати от лечебните заведения.

Но от достоверността на формалните данни зависи доста - не на последно място и доверието в китайското държавно управление, уверен е Бен. " Хората имат потребност от достоверна информация, с цел да могат да оценят рисковете. Какво ще стане, в случай че се стигне до нов епидемиологичен гърмеж в Ухан? Този въпрос тревожи мнозина, до момента в който в това време държавното управление упорства още веднъж да се върнем на работните си места ", споделя той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1385)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР