Китайското министерство на търговията обяви днес, че представители на САЩ

...
Китайското министерство на търговията обяви днес, че представители на САЩ
Коментари Харесай

Китай и САЩ се договарят да се срещнат през октомври за търговски преговори

Китайското министерство на търговията разгласи през днешния ден, че представители на Съединени американски щати и Китай, занимаващи се с комерсиалните договаряния сред двете страни, са провели телефонен диалог сутринта и са се съгласили да се срещнат при започване на октомври за нов кръг от договаряния, осведоми CNBC.

Вицепремиерът на Китай Лю Хе беседва с американския търговски представител Робърт Лайтхайзър и министъра на финансите Стивън Мнучин, се споделя в изказването на Министерството на търговията на Китай. В изказване пред CNBC, Робърт Лайтхайзър е удостоверил за извършения диалог, само че не и срещата през октомври.

Според източниците от Пекин, двете страни са се договорили да проведат търговски договаряния във Вашингтон при започване на идващия месец, а консултациите ще бъдат направени в средата на септември като подготовка за срещата. „ И двете страни се съгласиха, че би трябвало да работят дружно и да подхващат на практика дейности за основаване на удобни условия за договарянията “, се споделя още в изказването на министерството.

По-рано и двете страни бяха декларирали, че ще се срещнат през септември. Търговското напрежение сред двете най-големи стопански системи в света ескалира през последните няколко седмици. Последният кръг от американски цени за артикули на стойност милиарди долари влезе в действие от неделя 1 септември.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР