Китайското министерство на търговията (MOFCOM) обяви в четвъртък санкции срещу

...
Китайското министерство на търговията (MOFCOM) обяви в четвъртък санкции срещу
Коментари Харесай

Китай санкционира американските оръжейни компании Lockheed Martin и Raytheon

Китайското министерство на търговията (MOFCOM) разгласи в четвъртък наказания против американските компании Lockheed Martin Corporation и Raytheon Technologies Corporation за хипотетично даване на оръжия на Тайван, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Министерството сложи двете компании в региона на защитата в " лист с ненадеждни субекти " поради продажбите на оръжие на Тайван, като това са последните му наказания против тях. Министерството забрани на двата оръжейни конгломерата на Съединени американски щати да „ се занимават с действия по импорт и експорт, обвързван с Китай " и да вършат вложения в тази страна. То също по този начин забрани на представители на висшия мениджмънт на фирмите да влизат и работи в Китай, анулира разрешенията за престояване за всеки техен личен състав в страната и наложи санкции, които са двойно по-високи от контрактуваните суми за техните продажби на оръжия за Тайван.

Не е ясно по какъв начин Китай ще наложи такива санкции, които съгласно него би трябвало да бъдат платени в границите на 15 дни. Министерството на търговията им подреди да се съобразят с новите правила в границите на не повече от 15 дни. MOFCOM съобщи, че решението е взето в опит да " се защитят националният суверенитет, сигурността и ползите на развиването ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР