Китайският заместник-министър на земеделието Цюй Дунюй бе избран за нов

...
Китайският заместник-министър на земеделието Цюй Дунюй бе избран за нов
Коментари Харесай

Китаецът Цюй Дунюй е новият генерален директор на ФАО

Китайският заместник-министър на земеделието Цюй Дунюй бе определен за нов общоприет шеф на Организацията за издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (ФАО), като получи безусловно болшинство още на първия тур, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Цюй Дунюй става първият китаец, заемал този пост. Той получи 108 гласа от участвалите в гласуването 191 страни, а претендентите на Франция и Грузия надлежно 71 и 12 гласа. За победа бяха нужни 96 гласа.

" Това е историческа дата, нов трамплин " за земеделието и прехраната по света, съобщи новият общоприет шеф на ФАО, който даде обещание да направи всичко допустимо да е неутрален и безпристрастен.
Глобалните цени на храните означават спад от 1 % Общо за първите 10 месеца на годината продуктите от първа нужда са изгубили 0,8 на 100
Мандатът на Цюй Дунюй ще е от 1 август 2019 година до 31 юли 2023 година. Той заменя на поста бразилеца Жозе Гразиано да Силва, който изкара два мандата отпред на организацията.

По данни на ФАО 821 милиона души по света страдат от хронично недохранване или всеки девети човек от международното население, отбелязва Агенция Франс Прес.
Хората в бъдещето ще са или недохранени, или затлъстели Светът навлиза в стадий на нерешителен достъп до храна
Този брой се покачва от 2015 година и е на равнището си отпреди близо 10 години, което в допълнение затруднява постигането на задачата, която си е сложила Организация на обединените нации гладът в света да се отстрани до 2030 година.

Задачата се утежнява и от плануваното от Организация на обединените нации увеличение на международното население от 7,7 милиарда души в този момент на 9,7 милиарда души през 2050 година с удвояване на жителите на Африка южно от Сахара.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР