Китайският външен министър Цин Ган заяви в петък, че и

...
Китайският външен министър Цин Ган заяви в петък, че и
Коментари Харесай

Външният министър на Китай втвърди тона към Тайван

Китайският външен министър Цин Ган съобщи в петък, че и двете страни на Тайванския пролив принадлежат на Китай и че е вярно и подходящо Китай да отстоява своя суверенитет, съобщи „ Ройтерс “. Цин направи забележките си на форума „ Лантинг “ в Шанхай, където разиска необятен кръг от тематики – от дълга, международната стопанска система и Тайван.

„ Напоследък се появи неуместна изразителност, обвиняваща Китай в нарушение на статуквото, нарушение на мира и стабилността в Тайванския пролив “, сподели Цин. „ Логиката е неуместна, а заключението – рисково. “

Той добави, че „ заслужено мислещите хора могат да видят кой се занимава с хегемонистичен тормоз и високопарни практики “.

„ Това не е китайският континент, а сепаратистките сили за самостоятелност на Тайван и шепа страни, които се пробват да нарушат статуквото “, сподели Цин. „ Тези, които си играят с огъня в Тайван, в последна сметка ще се опарят. “

Наскоро Китай организира военни учения към самоуправляващия се остров, откакто президентът на Тайван Цай Инг-уен се завърна в Тайпе след среща в Лос Анджелис с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти.

Пекин преглежда демократично управлявания Тайван като своя територия и постоянно осъжда срещите на високо ниво сред тайвански и задгранични водачи.

На тази политика на Пекин се опълчва Тайпе.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР