Китайският технологичен гигант Алибаба“ (Alibaba Group Holding Ltd.) представи своя

...
Китайският технологичен гигант Алибаба“ (Alibaba Group Holding Ltd.) представи своя
Коментари Харесай

„Алибаба“ представи своя голям езиков модел базиран на изкуствен интелект

Китайският софтуерен колос „ Алибаба “ (Alibaba Group Holding Ltd.) показа своя основан на изкуствен интелект огромен езиков модел, Tongyi Qianwen, присъединявайки се към конкуренцията за чатбот с евентуален противник на ChatGPT, оповестява изданието China Daily.

„ Намираме се в миг на софтуерен поврат, движен от генеративния изкуствен интелект и облачните калкулации, и бизнесите във всички браншове започнаха да възприемат умна промяна, с цел да останат в играта “, декларира пред вестника Джан Юн, ръководител на борда на шефовете на „ Алибаба “ и основен изпълнителен шеф на Alibaba Cloud Intelligence.

„ Алибаба “ стартира да изследва огромни езикови модели през 2019 година Новият артикул в началото ще бъде внедрен в DingTalk, приложението за бизнес връзка на компанията, с цел да обобщава бележки от срещи, да основава лирика, да написа имейли и да изготвя бизнес оферти. 

Всички водещи китайски софтуерни компании, в това число „ Байду “ (Baidu Inc.), „ Тенсент ” (Tencent Holdings Ltd.) и „ Нетийз “ (NetEase), също имат свои планове за интелигентни чатботове. Ден преди „ Алибаба “ да разгласи своя китайският пионер в региона „ Сенс Тайм “ (SenseTime) пусна най-новия си набор от огромни модели на изкуствен интелект „ SenseNova “, които покриват основни благоприятни условия, в това число компютърно зрение, обработка на натурален език и генерирано от изкуствен интелект наличие. „ Байду “ пък пусна своя огромен езиков модел и артикул, сходен на ChatGPT, наименуван Ernie Bot предишния месец. 

Китайският регулатор на киберпространството разкри във вторник план на ограничения за ръководство на генеративни услуги, предоставяни от изкуствен интелект. Доставчиците ще носят отговорност за легитимността на данните, употребявани за образование на генеративни артикули, и би трябвало да се вземат ограничения за попречване на дискриминационно наличие при планиране на логаритми, данни за образование и генериране на модели, както и при даване на услуги.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР