Китайският производител на електромобили Nio обяви, че двама души са

...
Китайският производител на електромобили Nio обяви, че двама души са
Коментари Харесай

Електромобил падна от третия етаж на офис сграда и уби двама души

Китайският производител на електрически автомобили Nio разгласи, че двама души са починали откакто един от колите на компанията е паднал от третия етаж на централата ѝ в Шанхай.

Служител на Nio и човек от компания сътрудник са починали при случая. Двамата са били в автомобила, който е паднал през прозорец на постройката.

От Nio оповестиха, че неотложно стартират следствие по какъв начин се е стигнало до този случай.

Пространството на третия етаж на постройката, откъдето е паднал електрическия автомобил, е описвано на разнообразни места като шоурум, оборудване за проби или паркинг.

"Нашата компания оказва подпомагане на отдела по социална сигурност за стартирането на следствие за причина за този случай. Въз основа на разбора на обстановката на местопроизшествието, може да потвърдим, че това е трагичен случай (който не е породен от автомобила), " се споделя в изказване на компанията.

Terrible story of two test drivers at #China’s electrical vehicle manufacturer NIO being killed when a car somehow smashed out of a building and came crashing down from a great height. pic.twitter.com/4ZNI2t7LqZ
— Stephen McDonell (@StephenMcDonell) June 23, 2022

Първоначалното изказване на Nio в обществената мрежа Weibo генерира над хиляда коментара в границите на половин час, само че в следствие бе свалено.

Последното изречение, в което от компанията споделят, че „ случаят не е обвързван със самия автомобил “, провокира доста гневни мнения от страна на потребителите в обществените медии.

Компанията по-късно пусна модифицирана версия на изказването, написа BBC.

Nio е в основата на опитите на Китай да господства в промишлеността на електрическите автомобили. Компанията от време на време е наричана китайският "убиец на Tesla ", по отношение на конкуренцията ѝ с щатския производител на електрически автомобили, който има цех и в Шанхай.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР