Китайският президент Си Цзинпин връчи днес за пръв път нов

...
Китайският президент Си Цзинпин връчи днес за пръв път нов
Коментари Харесай

Призив към всички партийни членове: Бъдете твърди във верността си

Китайският президент Си Цзинпин връчи през днешния ден за пръв път нов партиен медал и прикани членовете на Китайската комунистическа партия да ѝ останат правилни и да продължат да служат на народа си, съобщи Ройтерс.

По случай 100-годишната на партия, която се празнува на 1 юли, Си връчи на 29 души ордена " Първи юли ". Тържествената гала се състоя в Народното събрание и бе излъчена директно по националната телевизия. Орденът " Първи юли " бе основан през 2017 година от ККП като висше партийно отличие и бе връчен през днешния ден за първи път по случай годишнината на партията, съобщи Българска телеграфна агенция.

В речта си на церемонията китайският водач акцентира, че носителите на този медал са хора от народа, елементарни герои, " безмълвно предани на делото си, съобщи ТАСС. Си прикани лауреатите и всички партийни членове " да бъдат твърди във верността си и любовта към партията и народа, да въплътят това в каузи, да посветят всичко, даже скъпоценния си живот, на партията и народа ", заяви Ройтерс. В Китайската компартия членуват 91,9 милиона души или 6,6 на 100 от популацията на Китай. Очаква се в четвъртък, на 1 юли, Си Цзинпин да произнесе огромна тирада по случай 100-годишния празник на партията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР