Китайският президент Си Цзинпин е призовал частните компании да бъдат

...
Китайският президент Си Цзинпин е призовал частните компании да бъдат
Коментари Харесай

Китайският президент призовава частните фирми да бъдат богати и любящи

Китайският президент Си Цзинпин е призовал частните компании да бъдат " богати и любящи ", като поемат отговорност дружно с държавните сдружения за реализиране на разцвет за всички. Това е декларирал президентът Си, говорейки на среща при закрити врата с държавни съветници, представляващи локалния частен бизнес, по време на годишната сесия на Народното събрание.

Китайски и задгранични компании чакаха Пекин да посочи детайлностите към това, по какъв начин има намерение да преследва оповестеното си желание за " общ разцвет " - знаковата самодейност на китайския президент за понижаване на разликата в благосъстоянието на жителите на Китай.

Президентът Си е отправил зов към частните компании и бизнесмените да бъдат " патриотични " и да вземат участие интензивно в благотворителни начинания, заяви китайското държавно радио, съобщи Българска телеграфна агенция. Според президента частните компании би трябвало да споделят по по-справедлив метод " плодовете " на своя напредък със чиновниците си, като част от това, което той дефинира като " общественост на споделени ползи ".

" Бъдете богати и виновни, бъдете богати и облагодетелствайте другите, бъдете богати и любящи ", сподели Си, представен от " Радио Китай ".

Според някои анализатори частният бизнес е угрижен, че апелът на Си за " общ разцвет " може да се трансформира де факто в налог, до момента в който затъналите в задължения локални управляващи се борят да усилят приходите си.

Китай постоянно ще третира частните компании и бизнесмени като " семейство ", е декларирал китайският президент, след което е заречен да отстрани бюрократичните спънки, които възпират свободната конкуренция при частните компании.

Същевременно той е обвинил Запада за компликациите, пред които е изправена китайската стопанска система. " Воден от Съединени американски щати, Западът приложи изцяло въздържане, с цел да потисне Китай, поставяйки невиждани провокации пред китайското развиване ", е споделил още президентът. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР