Китайският президент Си Дзинпин каза на президента на Съединените щати

...
Китайският президент Си Дзинпин каза на президента на Съединените щати
Коментари Харесай

Си Дзинпин предупреди Байдън да не си играе с огъня с Тайван

Китайският президент Си Дзинпин сподели на президента на Съединените щати Джо Байдън , че е извънредно значимо и двете страни да съблюдават правилото за един Китай и да приложат трите китайско-американски взаимни официални съобщения по въпроса за Тайван, като предизвести своя сътрудник, че " тези, които си играят с огъня, ще изгорят ", оповестяват " Ройтерс ", " Блумбърг " и китайски медии.

По време на двучасов диалог Си акцентира, че страната изрично се опълчва на " независимостта на Тайван " и задграничната интервенция в суверенитета на страната.

Според китайските държавни медии Байдън е декларирал, че страната " се надява да поддържа разговор " посредством взаимно съгласие , наблягайки, че Вашингтон не поддържа " независимостта " на Тайван.

Двамата водачи разискаха и украинската рецесия , като Си удостовери кардиналната позиция на Китай по въпроса.

Според китайския президент разглеждането на Китай като на " стратегически съперник " и наричайки го " стратегически противник " е неверна оценка на връзките сред Съединени американски щати и Китай, която може да подведе хората и на двете страни, както и на интернационалната общественост.
 Украйна и Тайван ще разиска Байдън със Си Дзинпин
Украйна и Тайван ще разиска Байдън със Си Дзинпин

Очаква се телефонен диалог сред двамата политици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР