Китайският онлайн търговец на дребно JD.com заяви, че е спечелил

...
Китайският онлайн търговец на дребно JD.com заяви, че е спечелил
Коментари Харесай

JD.com спечели антимонополно дело срещу Alibaba

Китайският онлайн търговец на дребно JD.com съобщи, че е спечелил правосъдно дело против съперника си Alibaba.   Той е санкциониран с 1 милиарда юана (140,68 млн. долара) за монополни практики, оповестява Reuters.   Върховният национален съд на Пекин постанови, че Alibaba Group Holding Limited дружно с Zhejiang Tmall Network Co и Zhejiang Tmall Technology Co са злоупотребили с господстващото си състояние на пазара и са възприели монополни практики, известни като " избор на един от двама ", причинявайки на JD.com съществени вреди, се споделя в изказване на JD.com в формалния ѝ акаунт в WeChat.

" Това решение е освен заслужено за съпротивата на JD против монопола " избери един от двама ", само че и знаков миг в одобряването на справедливостта на пазара и реда на конкуренцията посредством върховенството на закона ", се споделя още в изказването.

" Това ще бъде значим миг в антимонополния юридически развой в Китай. ", допълват от компанията.   Говорител на Alibaba съобщи пред Reuters, че са осведомени и " почитат решението на съда ".

  През 2021 година Alibaba беше санкционирана с рекордната сума от 2,75 милиарда $ в границите на антитръстова инспекция от страна на китайските регулаторни органи, които обявиха, че тя е злоупотребила с господстващото си състояние на пазара.   Двата колоса в електронната търговия в Китай се подлагаха на критика взаимно за практиката, наречена избор на един от двама, базирайки се на марки и търговци, на които съгласно известията е било казано, че в случай че желаят да работят на тяхната платформа, би трябвало да го вършат извънредно и единствено за тях.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР