Китайският онлайн търговец JD.com ще инвестира повече от 20 млрд.

...
Китайският онлайн търговец JD.com ще инвестира повече от 20 млрд.
Коментари Харесай

Гигант в онлайн търговията влага над $3 милиарда в ръждивия пояс на Китай

Китайският онлайн търговец JD.com ще влага повече от 20 милиарда юана (3.11 милиарда долара) в североизточните райони на страната през идващите 3 години, оповестява държавната организация " Синхуа ".

Усилията на компанията, която е една от най-големите в своя отрасъл, ще са ориентирани към провинциите от така наречен " ръждив пояс " Ляонин, Джилин, Хъйлундзян.

Целта е да бъдат осъвременени локалните промишлености и да се основат нови работни места. Предвижда се и построяването на център за култивиране на поръчки, който ще отвори 9000 нови работни места.

Китайските североизточни провинции, доминирани от великански държавни предприятия и тежка индустрия, се борят да бъдат конкурентни на бързо растящите високотехнологични индустриални региони на източното крайбрежие.

Правителството в Пекин изготви проекти за подкрепяне на западащия регион, като започва огромни капиталови планове и предизвиква фирмите в крайбрежните региони да вземат участие в реформирането на държавните компании на североизток.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР