Китайският многофункционален самолет Y-12F получи типов сертификат от Агенцията за

...
Китайският многофункционален самолет Y-12F получи типов сертификат от Агенцията за
Коментари Харесай

Китайски самолет получи европейски типов сертификат

Китайският многофункционален аероплан Y-12F получи стандартизиран документ от Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA), обявиха разработчиците.

Това е вторият стандартизиран документ от интернационална организация за самолета, който мина тестванията за оценка на автоматизираната му система за надзор на полета на Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати през 2018 година, показаха от Китайската корпорация за авиационна промишленост (AVIC).

Като дъщерно сдружение на държавната AVIC, разработчикът на Y-12F е със седалище в гр. Харбин в североизточната китайска провинция Хейлундзян под името „ AVIC Harbin Aircraft Industry Company “.

Многофункционалният аероплан извърши първия си полет през 2010 година с оптимално излетно тегло от 8,4 тона. Той е с потенциал за 19 пасажера. Системата му за автоматизиран надзор на полета във въздуха е в положение да направлява и пилотира самостоятелно. Двумоторният Y-12F е планиран в сходство със стандартите за летателна валидност на Китай и Съединени американски щати.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР