Китайският лидер Си Цзинпин и висшият американски дипломат Антъни Блинкен

...
Китайският лидер Си Цзинпин и висшият американски дипломат Антъни Блинкен
Коментари Харесай

Балон с горещ въздух: Какво се случи на срещите между Китай и САЩ

Китайският водач Си Цзинпин и висшият американски посланик Антъни Блинкен се срещнаха в Пекин на 19 юни, като решаваща стъпка към укрепване на американско-китайските връзки, които се утежниха след спор за китайски балон за наблюдаване по-рано тази година.

Блинкен е първият държавен секретар на Съединени американски щати, който посещава Пекин от пет години насам, и диалозите му с висши китайски чиновници се преглеждат като основен тест за това дали може да се реализира някакъв тип безредие в миг на продължаващо съмнение.

Несигурността по отношение на това дали Си и Блинкен ще се срещнат по време на двудневното посещаване в допълнение акцентира обтегнатите връзки сред Съединени американски щати и Китай, а неуспехът да се насрочи среща на четири очи щеше да бъде общопризнат от Вашингтон като надменно отношение, което се разминава с редица предходни визити на висши американски дипломати.

Срещата, която се състоя в голямата Голяма зала на народа в Пекин, беше обществено оповестена от Съединени американски щати едвам към час преди да се състои.

" Двете страни реализираха прогрес и реализираха единодушие по някои съответни въпроси. Това е доста добре ", сподели Си, говорейки на Блинкен в излъчените реплики, до момента в който двете делегации седяха една против друга на дълга маса, отпред на която стоеше китайският водач.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР