Китайският коронавирус-убиец удари туризма ни. Българи масово отменят резервациите си

...
Китайският коронавирус-убиец удари туризма ни. Българи масово отменят резервациите си
Коментари Харесай

Китайският вирус удари туризма ни

Китайският коронавирус-убиец удари туризма ни. Българи всеобщо анулират резервациите си за януари и февруари. Заради разпространяването на болестта и рекомендацията да не се пътува до Китай наши сънародници на пожар сменят плануваните и предплатени воаяжи до края на февруари. За след февруари нямаме отводи за момента. Но никой не може да каже към този момент за какъв интервал от време не би трябвало да се пътува ”, изясни Любомир Николов, чиновник в туристическа компания, представен от Нова тв.

Най-много от хората желали подмяна на екскурзията до Китай с друга, по-безопасна, само че екзотична дестинация. „ Ако някой е записан за групова екскурзия, организацията му предлага други възможности - връщане на сумата или нова дестинация. Ако клиент се откаже, само че няма публична информация, която да поддържа това решение, той следва да получи неустойките, както са по контракт ”, добави Николов.

Броят на доказаните случаи на инфектирани с ковид надмина 17 000 души, а умрелите към този момент са 361. Извън Китай има повече от 150 заболели от вируса и един умрял във Филипините. Общо в 24 страни по света са регистрирани случаи на ковид. Най-много са в Япония - 20, следвана от Тайланд с 19 и Сингапур - с 18. В Европа - най-вече са болните в Германия - 10, шестима във Франция и по двама в Италия и Англия.

Епидемията се отрази на китайските финансови пазари. След като отвориха за първи път през днешния ден сутринта след Лунарната нова година, показателят в Шанхай се срина с 8%. Най-големият спад за един ден от повече от 4 години насам.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР