Китайският конгломерат „СИТИК Констракшън“ проявява инвестиционен интерес към изграждането на

...
Китайският конгломерат „СИТИК Констракшън“ проявява инвестиционен интерес към изграждането на
Коментари Харесай

Китайци може да строят тунела под Шипка

Китайският конгломерат „ СИТИК Констракшън “ демонстрира капиталов интерес към построяването на тунела под Шипка и автомагистралата Русе – Велико Търново.

Това стана ясно на среща през днешния ден на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков с представители на китайската компания.

„ Крайно време е да поставим основите на едно дълготрайно и стабилно партньорство сред България и китайския бизнес “, сподели на срещата министър Нанков.

В хода на диалога бяха разисквани опциите за сключване на Меморандум за съдействие, включващ съответни параметри за публично-частно партньорство.

„ Ще бъда благополучен, в случай че успеем да отбележим прогрес в нашите взаимни старания за осъществяване на инфраструктурни планове под формата на публично-частно партньорство “, акцентира по време на срещата министърът и добави, че за напредъка на бизнес връзките сред България и Китай ще способства и идният конгрес 16+1, в София - самодейност, целяща да насърчи съдействието сред Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа, чийто хазаин ще бъде София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР