Китайският балон, който прелетя над САЩ в началото на февруари,

...
Китайският балон, който прелетя над САЩ в началото на февруари,
Коментари Харесай

Шпионският балон пратил информация от военни обекти в САЩ към Китай

Китайският балон, който прелетя над Съединени американски щати при започване на февруари, е съумял да събере разследваща информация от няколко американски военни обекта. Тя е била предадена на Пекин в действително време, съобщи телевизия „ Ен Би Си Нюз “, представена от Ройтерс.

Въпросният балон е съумял да прелети няколко пъти над въпросните обекти, преди на 4 февруари да бъде свален. На моменти той се е движил по траектория с форма на осморка, добави американската телевизия, базирайки се на двама високопоставени държавни източници.

„ Китай е събрал разследваща информация най-вече от електронни сигнали, които могат да бъдат прехванати от оръжейни системи. Тя включва известия сред личния състав в базата, само че не и изображения “, допълват източниците на Ен Би Си.

Малко след случая американските управляващи омаловажиха последствията от него за националната сигурност на Съединени американски щати.

Китай отхвърли балонът да е бил шпионски.

На 17 февруари Вашингтон съобщи, че интервенцията по събирането на датчици и други парчета от балона в Южна Каролина е завършила и че следва да им бъде изработен разбор.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР