Китайските военни започнаха да репетират обкръжаването на Тайван по време

...
Китайските военни започнаха да репетират обкръжаването на Тайван по време
Коментари Харесай

Китай започна военни учения за пълно обкръжаване на Тайван

Китайските военни започнаха да репетират обкръжаването на Тайван по време на тридневни военни учения в Тайванския пролив. Те целят " цялостно обграждане " на Тайван, заяви китайската държавна телевизия Си Си Ти Ви.

„ Учението се концентрира върху способността да се поеме надзор над морето, въздушното пространство и връзките, с цел да се сътвори въздържане и цялостно обграждане на Тайван ", добави медията.

Пекин, който преглежда Тайван като отцепническа провинция на Китай, назова интервенцията " строго предизвестие " към държавното управление на острова.

Ученията започнаха часове, откакто тайванският президент Цай Инг-уен се завърна от пътешестване до Съединени американски щати. Тайванското министерство на защитата заяви, че 42 китайски военни самолета и 8 кораба са пресекли междинната линия на Тайванския пролив. Това е неофициална разграничителна линия сред китайската и тайванската територия.

Най-тясната част на Тайванския пролив сред китайския бряг и острова е към 130 км.

Китайските държавни медии оповестиха още, че военните учения ще " провеждат по едно и също време наблюдаване и нахлуване към остров Тайван ". Те са разположили " ракетна артилерия с отдалечен обхват на деяние, военноморски разрушители, ракетни катери, изтребители на военновъздушните сили, бомбардировачи, заглушители и дозареждащи устройства ".

Тайван се счита за суверенна страна със лична конституция и водачи. Но Китай приема отцепническа провинция, която в последна сметка ще бъде сложена под контрола на Пекин - в случай че е належащо, със мощ. Китайският президент Си Дзинпин сподели, че " обединяването " с Тайван " би трябвало да бъде осъществено ".

Въпреки че Китай постоянно организира учения към Тайван, " обкръжаването " се преглежда като отговор на срещата на тайванския президент Цай с ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти в сряда.

В събота президентът Цай сподели, че нейното държавно управление ще продължи да работи със Съединени американски щати и други демократични страни, защото островът е изправен пред " продължаващия властнически експанзионизъм " от страна на Китай, съобщи Би Би Си.

Тя направи мненията по време на среща с делегация на Конгреса на Съединени американски щати в Тайпе, водена от ръководителя на комисията по външни работи на Камарата на представителите Майкъл Маккол .

Той сподели, че Вашингтон работи за доставка на оръжия на Тайван, " не за война, а за мир ".

Тридневната интервенция на Китай към Тайван - наречена " Обединен изострен меч " - ще продължи до понеделник, заяви командването на Източния спектакъл на Народноосвободителната войска ( НОАК ).

Министерството на защитата на Тайван заяви, че ще отговори на ученията на Китай " със умерено, рационално и съществено отношение ", учредено на правилото " да не ескалираме спорове, нито да провокираме разногласия, с цел да защитим националния си суверенитет и сигурност ".

През август предходната година Пекин организира съвсем едноседмични учения към Тайван, откакто предшественичката на Кевин Маккарти - Нанси Пелоси , посети Тайпе. Ученията, които са най-голямата проява на мощ от страна на Китай от години насам, включваха разполагането на изтребители и военни кораби, както и изстрелването на балистични ракети.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР