Китайските власти взеха решение да отвърнат реципрочно на наложените от

...
Китайските власти взеха решение да отвърнат реципрочно на наложените от
Коментари Харесай

Китай анулира постигнатите споразумения със САЩ, въвежда реципрочни мита

Китайските управляващи взеха решение да отвърнат реципрочно на наложените от Съединени американски щати мита. Освен това те ще анулират и всички, реализирани при досегашните договаряния договорености във връзка с двустранната търговия предадет РИА " Новости ", като се базира на изказване на китайското министерство на търговията.

" Всички реализирани по време на консултациите търговски договорености губят силата си ", се споделя в изказването на министерството.

Китай афишира и планове да наложи мита за вноса американски артикули, които да дават отговор на мащаба и силата на нововъведените от Съединени американски щати цени, съобщи Ройтерс.

Изявлението от министерството пристигна няколко минути, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи мита от 25% върху вноса на китайски артикули на стойност 50 милиарда $, свързани с интелектуалната благосъстоятелност и софтуерният бранш. Тръмп се закани да наложи нови мита, в случай че Пекин предприеме ответни ограничения.

„ Китай не желае да взе участие в комерсиална война, само че няма различен избор с изключение на да се опълчи мощно на тези ограничения и на държанието на Съединени американски щати, което ще навреди и на двете страни. Незабавно ще въведем цени със същия мащаб и мощ. Всички резултати, реализирани при досегашните договаряния, към този момент са невалидни “, обявиха от комерсиалното министерство.

Световните анализатори се притесняват, че това е следващата стъпка по пътя към комерсиална война сред двете най-големи стопански системи в света. След няколко кръга на договаряния Вашингтон и Пекин не съумяха да намерят решение, което да удовлетвори настояването на  Тръмп за стесняване на комерсиалния недостиг на Китай със Съединени американски щати, който през 2017 година доближи рекордните 375 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР