Kитайските власти са готови за битка с антикитайските критици на

...
Kитайските власти са готови за битка с антикитайските критици на
Коментари Харесай

Китай готов да се бори с критиците си по спазването на човешките права

Kитайските управляващи са подготвени за " борба " с " антикитайските " критици на Запад и другаде поради обвиняванията в нарушавания на правата на индивида.  Това съобщи в четвъртък представителят на държавното управление Сю Гуйсян в китайската провинция Синцзян, представен от АП. 

Той сподели, че китайските управляващи няма да се опасяват, в случай че " антикитайските сили " се опитат да употребяват настоящата среща на Съвета по правата на индивида в Женева, с цел да търсят по-задълбочен надзор върху обстановката в Синцзян.

Гуйсян неведнъж е приказвал в отбрана на политиките на Китай, предопределени да се борят с насилствения екстремизъм в Синдзян . Тази седмица той оглавява делегация в Женева, с цел да отнесе известието до службата по правата и дипломатите в 47-членния държавен съвет, на който сега са членове и Китай, и Съединените щати.
 За Китай вратата за съдействие с Организация на обединените нации към този момент е затворена
За Китай вратата за съдействие с Организация на обединените нации към този момент е затворена

След публикуването на отчета за репресии по отношение на уйгурите

Някои западни народи се пробват да поддържат интернационален надзор върху обстановката с правата посредством Съвета. Службата за правата на Организация на обединените нации издаде изострен нов отчет предишния месец, че през последните години в Синцзян са осъществени хипотетични " закононарушения против човечеството " . Подобни западни старания биха могли да дойдат посредством проекторезолюция или други стъпки в съвета.

" Ако някои сили в интернационалната общественост - или даже антикитайски сили - създадат по този начин наречените " оферти, свързани със Синдзян " или по този начин наречените " резолюции ", ние няма да се опасяваме ", сподели Сю. " Ние ще предприемем решителни контрамерки и ще се борим.

Гуйсян признава, в малко извънредно самопризнание: " Разбира се, обстановката с правата на индивида в Синцзян е в развой на в допълнение възстановяване и полагане на повече старания, преди да добави, че няма такова нещо като всеобщо нарушение на правата на индивида като се твърди в отчета на Синдзян. "

Той сподели, че Китай търси " продан, разговор и съдействие " и се надява " да се поучи от потребните ограничения, подхванати от други страни по света " по отношение на правата на индивида. Но също по този начин настоя, че неуточнените " произшествия с човешките права ", осъществени от западни страни, също би трябвало да бъдат разследвани.
 В Организация на обединените нации
В Организация на обединените нации " работят интензивно " по отчета за репресиите против уйгурите в Китай

Бачелет желае той да е подготвен преди края на мандата й на 31 август

В последните минути на последния ѝ ден на поста на 31 август, офисът на Мишел Бачелет, висш комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида, издаде отчет, обвиняващ Китай в съществени нарушавания на човешките права против уйгурите и други най-вече мюсюлмански етнически групи. Документът  приканва международната общественост да обърне " незабавно внимание " на обстановката в Синдзян.

Правозащитни групи упрекнаха Китай, че е хвърлил един милион или повече хора от малцинствените групи в лагери за задържане, където мнозина настояват, че са били измъчвани, полово насилвани и принуждавани да изоставят своя език и вяра.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР