Китайските власти разпоредиха на всичките 1,8 милиона жители на квартал

...
Китайските власти разпоредиха на всичките 1,8 милиона жители на квартал
Коментари Харесай

Китай отново затяга мерките срещу коронавируса

Китайските управляващи разпоредиха на всичките 1,8 милиона поданици на квартал в южния мегаполис Гуанджоу през днешния ден да останат по домовете си, с цел да бъдат тествани за ковид, а учебните заведения в един от огромните градове в северозападната част на страната бяха затворени поради увеличаващия се брой инфекции, съобщи Асошиейтед прес.

През последното денонищие в Китай са регистрирани общо 11 773 новозаразени с ковид, като при 10 351 от тях болестта протича безсимптомно, заяви националната здравна комисия. В момента откритите случаи на ковид в Китай не са доста, само че увеличението им през последната седмица основава провокации пред тактиката за нулев коронавирус, според която всяко инфектирано лице би трябвало да бъде изолирано.

Властите редуцираха периода на карантинирането от седем на пет дни като част от оповестените през вчерашния ден промени в ограниченията против болестта. Целта е да се понижат  икономическите загуби от локдауните, само че все пак ръководещата Китайска комунистическа партия съобщи, че ще продължи да се придържа към тактиката за нулев коронавирус. 

През последните 24 часа в 13-милионния град Гуанджоу бяха регистрирани общо 3775 инфекции, като 2996  от тях са безсимптомни. Ден по-рано новите случаи там бяха 3030, 2461 от които са протичали без признаци.

Жителите на квартал Хайчжу през днешния ден би трябвало да останат по домовете си, с цел да бъдат тествани, обявиха локалните управляващи в " Туитър ". Само един човек на домакинство има право да излиза на открито, с цел да купува хранителни артикули, се споделя още в известието.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР