Китайските власти планират да отменят наказанията за проституция, както и

...
Китайските власти планират да отменят наказанията за проституция, както и
Коментари Харесай

Китайските власти планират временно да няма наказания за проституция


Китайските управляващи възнамеряват да анулират наказванията за проституция, както и за лицата, които употребяват техните услуги, оповестява „ Чайна дейли “, съобщи БГНЕС. Изданието се базира на отчет, квалифициран от Комисията по юридически въпроси към Постоянния комитет на Общокитайското събрания на народните представители /ПК на ОСНП/, чиято постоянна сесия се организира в столицата на КНР.

Според документа, способените държавни органи в най-скоро време би трябвало да приготвят стратегия за преобразования, която ще внесе нужните промени в националното законодателство. „ Съществуващите правила опонират на Конституцията, която би трябвало да обезпечи отбрана на човешките права. Новото законодателство ще реши този проблем “, съобщи заместник-председателят на Общокитайската асоциация на юристите Чжу Чженфу.

Очаква се, че съответните ремонти ще бъдат утвърдени още тази събота на закритата сесия на ПК на ОСНП, която се организира два пъти месечно в Китай. Според съществуващите закони, признати през 1990 година, за проституция и използването на нейните услуги се постанова присъда от 6 месеца до 2 години затвор. Освен това уличените в този тип закононарушения са задължени да преминат курс по превъзпитание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР