Китайските власти не са разрешили на експерти от Световната здравна

...
Китайските власти не са разрешили на експерти от Световната здравна
Коментари Харесай

СЗО: Китай отказа да предостави данни за първите случаи на COVID-19

Китайските управляващи не са разрешили на специалисти от Световната здравна организация (СЗО) да изследват необработените данни за първите случаи на ковид. Това съобщава The Wall Street Journal, цитирайки микробиолога и специалист на СЗО Доминик Дуайър, предава Агенция Фокус.

Китайската страна е посочила единствено няколко проби, но не е предоставила всички данни, които се смятат за „ стандарт за епидемиологично следствие “, оплака се ученият. Според Дуайър интерпретацията на такива данни става все по-ограничена, въпреки че „ отсрещната страна може да счита, че това не е неприятно “.

Той също по този начин добави, че настояванията за данни са свързани със 174 случая, идентифицирани във Ухан през 2019 г., като всички са били отклонени. Във връзка с това са избухнали разгорещени диспути сред специалисти на СЗО и китайските им сътрудници.

По-рано на 12 февруари бе обявено, че интернационалната експертна група на Световната здравна организация, която дойде в Ухан, Китай, за да откри източника на разпространяване на ковид, възнамерява да разгласява прелиминарен отчет след визитата.

Всички хипотези за произхода на Covid-19 остават на масата след следствието на екип на Световната здравна организация в Китай. Това пък съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, откакто Вашингтон разгласи, че желае да преразгледа данните от задачата до Китай, съобщи в същото време Ройтерс, представена от

Екипът, който прекара 4 седмици в Китай в дирене на произхода на коронавирусната пандемия, разгласи по-рано тази седмица, че към този момент не преглежда въпроса дали вирусът е „ избягал “ от лаборатория, което счита за извънредно необикновено. 

Администрацията на досегашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е посочвала, че подозира, че вирусът е дело на китайска лаборатория, което Пекин изрично отхвърля. 

„ Някои въпроси бяха повдигнати по въпроса дали някои хипотези са отхвърлени. След като приказвах с някои членове на екипа, желая да потвърдя, че всички хипотези остават вероятни и желая спомагателен разбор и изследване “, разгласи Тедрос. 

„ Известна част от тази работа може да е отвън обсега на тази задача. Винаги сме казвали, че тази задача надали ще откри всички отговори, само че тя добави значима информация, която ни води крачка по-близо до разбирането на произхода на ковид “, добави шефът на СЗО.

Първоначален отчет с разкритията на задачата може да бъде подготвен идната седмица, който ще бъде последван от финален отчет „ идните седмици “. И двата документа ще бъдат обществени. 

Мисията е обявявала по-рано, че главните ѝ хипотези са свързани с прилеп, само че има няколко сюжета по какъв начин вирусът се е предал на хората, евентуално първо е минал през различен тип или животно. 

Администрацията на Тръмп пък уточни лаборатория в китайския град Ухан, предполагайки, че точно оттова е тръгнал вирусът. Китай от дълго време споделя, че лабораторията в никакъв случай не е разполагала с вируса.  Именно от Ухан в края на 2019 година се появиха . 

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис посети първия имунизационен мега център в северното атинско предградие Маруси, основан, с цел да усили броя на имунизациите в страната, оповестява вестник " Катимерини ". Центърът " Прометей " ще отвори порти в понеделник и ще бъде първият от четири такива имунизационни центрове в Гърция.

Това, от което се интересуваме, е жителите да идват тук, да получат обслужването, което засужават, бързо и безвредно да се имунизират и този развой да върви допустимо най-бързо, съобщи Мицотакис. Това ще завърши, когато забележителен % от нашите жители се имунизират, сподели гръцкият министър председател.

Мега центърът, ситуиран в изложбената зала " Хелекспо ", в първата фаза ще работи от 8 часа сутринта до 8 часа вечерта с 48 имунизационни пункта. Той ще е с потенциал 2400 имунизации на ден през февруари. Това ще нарасне до 5760 имунизации на ден, когато ще бъдат открити 96 имунизационни пунктове. В първата фаза имунизации ще се насрочват на всеки 15 минути.

Освен в Атина, втори имунизационен център ще стартира работа в понеделник в Солун в постройката, в която се обитава годишният интернационален панаир. През февруари неговият потенциал ще бъде 1000 имунизации на ден и 6480 имунизации на ден, когато бъдат отворени всички пунктове за имунизация, написа " Катимерини "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР