Китайските сили участваха в учения, насочени към наземни атаки и

...
Китайските сили участваха в учения, насочени към наземни атаки и
Коментари Харесай

Китай обяви, че масираното военно учение около Тайван, се провежда по план

Китайските сили участваха в учения, ориентирани към наземни офанзиви и въздушни удари на далечни дистанции към Тайван в неделя. Информацията е от китайските военни откакто от Тайван оповестиха за масирано съществуване на военни самолети и кораби на границата на тяхното въздушно пространство и акватория.

Признанието идва в деня, в който се очакваше да бъде финала на обширни учения, извършени в отговор на визитата на острова от ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, заяви CNN.

От Командването на Източния спектакъл на китайските военни обявиха, че са извършени тренировки с бойни стрелби във водите и въздушното пространство към Тайван " както е планувано ".

" Ученията бяха съсредоточени върху взаимни огневи удари по земя и качества за въздушни удари на далечни дистанции ", се споделя в изказване на командването, оповестено в формалния му акаунт в социалната медийна платформа Weibo, без да се прецизира дали ученията са завършили.

Ученията, планувани да се проведат в шест зони към острова, започнаха в четвъртък и трябваше да продължат до неделя на обяд локално време в Пекин, оповестиха китайските държавни медии.

Информацията от Министерството на защитата на Тайван гласи, че са установени голям брой китайски самолети, военноморски кораби и дронове, работещи към Тайванския пролив тази заран, в това, което назова " симулирана офанзива против основния остров на Тайван и военноморските кораби на Тайван " - леко набиране на език от събота, когато се сподели, че китайските военни учения към острова може да са " допустима симулирана офанзива ".

Тайванската войска " следи от близко " обстановката и разположи самолети и плавателни съдове, с цел да " съответно " реагират на китайските военни учения към острова, прибавиха от Министерството на защитата. Дроновете са " нахлули " в отдалечени острови, следени от Тайван, осведомят от ведомството.

Министерството не предостави незабавно прецизен брой на китайските самолети, плавателни съдове или дронове, засечени в неделя сутринта, нито сподели дали са пресекли сензитивната междинна линия в Тайванския проток, който разделя острова от континенталната част на Китай.

Китайските чиновници неведнъж предупреждаваха Вашингтон за неуточнени последствия в навечерието на очакваното пътешестване на Нанси Пелоси.

Освен ученията, Пекин също наложи редица дипломатически наказания, в това число анулация на бъдещи телефонни разговори между китайски и американски водачи на защитата и преустановяване на двустранните договаряния за климата.аожтгжнн
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР